0-6個月

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

我諗住買搖餐椅(baby star),貪可以俾bb睡覺,比起bb床推黎推去都方便啲。但,我唔知道可唔可以俾bb睡覺睡很多小時,有冇媽媽有經驗?

水晶宮

Candyfafa 發表於 21-8-23 01:05
我諗住買搖餐椅(baby star),貪可以俾bb睡覺,比起bb床推黎推去都方便啲。但,我唔知道可唔可以俾bb睡覺 ...

我嗰個,喺搖搖椅到瞓着都唔會瞓得耐,最多一個鐘都醒。平時抱住瞓着咗的話,我地都係放返佢落bb 床。係有時佢喺搖搖椅玩玩下自己瞓着我地先唔郁佢。
不過可以推來推去都方便的,有時又會瞓喺嗰到玩或望住大人做嘢。我張bb 床好少推出廳的。

大宅

Candyfafa 發表於 21-8-23 01:05
我諗住買搖餐椅(baby star),貪可以俾bb睡覺,比起bb床推黎推去都方便啲。但,我唔知道可唔可以俾bb睡覺 ...
剛出生時好好用,但BB未滿2個月就唔肯訓了

複式洋房

真係十五十六 買唔買好呢~

大宅

我兩個b日頭都係訓搖餐椅。放係廳。比較方便整野時望住佢地。訓得都算長既。由其大果個夜晚有時好扭計。真係放係果度搖搖佢訓教。吾想抱到手殘。等到識得轉身就轉為餐椅同佢加固果d. 個人覺得幾好用。不過我覺得頂盡用到三歲。最緊要睇你自己需要。

男爵府

Candyfafa 發表於 21-8-23 15:40
真係十五十六 買唔買好呢~

冇人知。BB車,BB 床,high chair,其實呢幾樣野真係唔係個個BB 肯坐/ 肯用。肯用既日日用,唔肯用既3次就要送俾人,其實只係博吓,問人經驗都冇乜用....

洋房

我阿b出世無耐都要人抱唔肯訓bb床 個陣買左張F字頭嘅安撫搖椅 差唔多日頭嘅小睡都訓 但個張搖椅唔可以平躺 得一個斜度 我驚對脊骨唔好 見阿b鐘意訓呢啲多過床仔所以把心一橫就黎3個月嘅時候都買左C字頭dreamy搖餐椅 我就覺得好好用 一黎可以平躺咁訓 二黎訓醒或者食完奶又可以斜少少咁坐向到望下野 三黎有個碌方便推黎推去 有時去廚房或者廁所都可以推去門口望住 大啲可以做餐椅 所以有少少後悔買遲左 (同埋第一胎阿囡無買到)

不過我就試左阿b鐘意坐F字頭個張($7xx)之後先買C字頭($2xxx) 本身都驚阿b唔鐘意就哂錢

首頁

尾頁

跳至