自由講場

跳至

首頁
12345...11

尾頁

象牙宮

終於親身試驗成功!首先要有大陸銀行戶口(香港開唔敢肯定),要有大陸版支付寶,再綁大陸銀行卡,要實名認證(回鄉卡加影自己個樣)!用香港版支付寶,要認證!跟住圖中步驟,成功滙錢,仲要係直入人仔現金去銀行,非電子錢包! 過程10分鐘內完成

la_source    發表於 21-9-10 11:23

珍珠宮

回覆樓主:

如有多於一個大陸銀行戶口,可選入那戶口?

珍珠宮

虎到金來勳章 牛年勳章

每次有無限匯幾多錢

水晶宮

無話可說 發表於 21-9-10 11:04
終於親身試驗成功!首先要有大陸銀行戶口(香港開唔敢肯定),要有大陸版支付寶,再綁大陸銀行卡,要實名認 ...

點解我香港支付寶冇得匯去大陸?我有大陸支付寶已綁大陸銀行

男爵府

回覆 ddkaka 的帖子

我都系只得菲律賓..沒有中國,

象牙宮

sochui 發表於 21-9-10 11:14
如有多於一個大陸銀行戶口,可選入那戶口?

咁我唔知喎,我得1個戶口

象牙宮

囍 發表於 21-9-10 11:22
每次有無限匯幾多錢

每日好似8000左右,1年10萬,尋日有人搵到資料

象牙宮

ddkaka 發表於 21-9-10 11:26
點解我香港支付寶冇得匯去大陸?我有大陸支付寶已綁大陸銀行

我諗要等更新,或者你試下重裝apps!我今日一開已經有了

水晶宮

虎到金來勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

請問收唔收手續費?

珍珠宮

等我試下先。 有排過唔到大陸,要郁下個大陸銀行戶口

象牙宮

rainiemama 發表於 21-9-10 11:52
請問收唔收手續費?

唔收呀 上面有圖已寫左

男爵府

回覆樓主:

我上個月先托朋友個朋友,入幾千人仔到我大陸銀行戶口,而家有左呢個香港支付寶轉賬確大陸,我以後就唔使再麻煩人了(去找換店匯錢都要收50蚊手續費)

象牙宮

mami2000 發表於 21-9-10 11:59
我上個月先托朋友個朋友,入幾千人仔到我大陸銀行戶口,而家有左呢個香港支付寶轉賬確大陸,我以後就唔使再 ...

係呀…方便好多,如果唔係做生意,只係日常過下錢比親戚,網購下已經足夠!我之前搵集運代入錢去大陸銀行,好麻煩又貴

珍珠宮

回覆樓主:

支付寶呢個匯率價同找換店比,係咪差不多?

珍珠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

如果支付寶得,應該微信都會跟。

象牙宮

hellomiki 發表於 21-9-10 12:07
支付寶呢個匯率價同找換店比,係咪差不多?

唔知喎,我無去過街既找換店,我搵集運公司既

象牙宮

sukkiu 發表於 21-9-10 12:07
如果支付寶得,應該微信都會跟。

其實微信之前有類似,但滙唔到比自己,只可以滙比人地,同埋好似係入錢包,呢個係入現金去銀行戶口

水晶宮

無話可說 發表於 21-9-10 11:52
我諗要等更新,或者你試下重裝apps!我今日一開已經有了

我有兩部手機,琴日冇認證嗰個手機都未有大陸匯款,頭先click入去睇見到有了但冇認證冇得試住,等下睇下有認證嗰部手機幾時有大陸匯款先試玩

珍珠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

無話可說 發表於 21-9-10 12:10
其實微信之前有類似,但滙唔到比自己,只可以滙比人地,同埋好似係入錢包,呢個係入現金去銀行戶口
...

我知,就係想入自己間銀行。不過,好少用中國錢包,係交電話費同買單曲,戶口d錢都夠用。

但支付寶這方法可以入銀行 ,都要收藏 ,以備不時之需。

象牙宮

ddkaka 發表於 21-9-10 12:12
我有兩部手機,琴日冇認證嗰個手機都未有大陸匯款,頭先click入去睇見到有了但冇認證冇得試住,等下睇下有 ...

唔關手機事架喎!應該係支付寶果邊一批批賬戶咁更新!快d認證,我一早認證左,唔使煩!香港認證好簡單,大陸果個好煩,我搞左好耐先認證到

首頁
12345...11

尾頁

跳至