夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

各位好,而家處於好迷惘,好無助既狀態,想問下各位sis意思

我同老公結婚六年

事發於兩個月前,老公有日食完飯反黎話食飯時撞反細個好熟既女仔朋友同佢男朋友,傾落個女既有個4歲既女。其實我老公一直避忌同其他女仔對話,驚我唔中意。今次係第一次甘講

如是這,過左幾日,我老公話個女既想叫埋我一齊去飲酒,我答佢下次先(當時係我朋友屋企玩緊)。自此,我無再點聽比個女仔既野。但果排佢訓著教都周不時甜笑,後尾我覺得奇怪,我拎左我老公電話睇,發覺無呢個女仔既msg係道。

複式洋房

misswny 發表於 21-9-10 16:47

我同老公結婚六年

我叫醒我老公問,佢話驚我唔中意del晒,但我見到相簿有好多生活點滴既相,包括我煮既飯,我問佢,係咪用黎send比仲女仔,佢話係,大家只係朋友,乜都傾,係怕我唔中意,所以del,亦應成我,以後唔搵,第二日反黎話同個女仔講左以後唔搵,電話del了。

一個月後,我無意中見到佢地有一個通話紀錄,我問我老公,開頭佢話打黎問野(我老公做公程),然後我叫我老公講真話,佢話一兩次,再三四次,再話唔記得,我迫佢比月結單通話紀錄我睇,我見到佢地差唔多日日都有傾電話,唔止一個,我即時發癲,問點解厄我。

複式洋房

misswny 發表於 21-9-10 16:48
我叫醒我老公問,佢話驚我唔中意del晒,但我見到相簿有好多生活點滴既相,包括我煮既飯,我問佢,係咪用黎 ...

佢解釋係因為我唔開心,唔知點拆,我地太多common fd,所以選擇問返個女仔,而個女仔同個男朋友都有感情問題,佢識個女仔既男朋友嬲前夫,所以先會咁多嘢講。佢再強調大家只係朋友之前都話想介紹俾我識,只係當時太亂我好唔開心佢唔知搵邊個講就搵咗個女仔。

我知道後,日日都好不安,精神緊張,點解厄完一次又一次,中間我老公結婚戒指都唔見埋。但我又睇到佢呢一個月黎不斷咁氹我成日陪住我傾偈,但我都真係好驚好不安。

複式洋房

佢解釋係因為我唔開心,唔知點拆,我地太多common fd,所以選擇問返個女仔,而個女仔同個男朋友都有感情問 ...

再過多幾日我發覺個女仔之前有SMS佢,佢要用畫像寫咗Baby係了草嘅,而老公認咗佢一句Y,就無了。我問我老公佢話唔記得咗 可能係佢個女寫嘅 我話佢個女咁細點會識寫了草 佢依然都係話唔記得入你個message。

為咗修補我哋嘅關係我哋去咗staycation,期間都好好,我老公亦都喺呢兩三個禮拜每晚陪我傾到好夜,傾吓點樣可以做好啲點樣可以修補關係。我諗住終於可以釋懷。點知staycation check out果一日,我坐佢對面食緊野嗰陣,佢話佢老細打俾佢叫佢返工,咁佢返嗰陣係兩點幾 咁當日六點幾就返咗嚟啦。咁我當時都冇為意啲乜嘢

複式洋房

再過多幾日我發覺個女仔之前有SMS佢,佢要用畫像寫咗Baby係了草嘅,而老公認咗佢一句Y,就無了。我問我老公 ...

過咗幾日我睇佢電話記錄,我見唔到佢老細有當日打過俾佢嘅紀錄 ,而正常佢做嘢嘅單每日收工都會影返俾佢老闆,咁我就問我老公點解會冇晒啲記錄,佢話唔知。後尾佢叫得返佢老闆cap個通話記錄俾我睇。咁我再問佢啲單呢,佢開頭唔係好願意咁樣俾個電話我睇,因為佢話佢唔想靠呢樣嘢而我去信佢。後尾佢搵嚟搵去都搵唔到啲單,佢話有時真係會影咗唔見咗。

複式洋房

misswny 發表於 21-9-10 16:49
過咗幾日我睇佢電話記錄,我見唔到佢老細有當日打過俾佢嘅紀錄 ,而正常佢做嘢嘅單每日收工都會影返俾佢老 ...

我睇得出我老公呢段時間,我老公都好關心我,日日陪我傾偈,我地亦講左好多大家要改既地方,點樣先會更好,但就係不斷發生可疑既事,不斷打沉我。我真係好攰,好氣餒。我日日都精神緊張,諗佢同邊個傾,去左邊,做咩,佢好小wts app我因佢反工好忙。令到我成日亂諗。專心唔到工作

各位sis,如果係你地會點做?

複式洋房

作為人地老公既角度:有心要俾安全感你就唔會咁多漏洞俾你發現到

既然都開得個頭咁差,你仲係唔放心既話就不如提出約埋個女既出嚟自己親身驗證下佢地有無古惑
[前提係你對自己情緒管理有信心]

複式洋房

Zob 發表於 21-9-10 17:01
作為人地老公既角度:有心要俾安全感你就唔會咁多漏洞俾你發現到

既然都開得個頭咁差,你仲係唔放心既話就 ...

發生後 我老公都有話約埋出黎見,當時我完全接受唔到見個女仔,見到我亦唔知可以講乜。同事到如今,我老公都係我面前wts app佢話左唔好再搵大家。即使我準備好,約反,會唔會好怪?

複式洋房

misswny 發表於 21-9-10 17:08
發生後 我老公都有話約埋出黎見,當時我完全接受唔到見個女仔,見到我亦唔知可以講乜。同事到如今,我老公 ...

都係睇你信唔信當時既一句"wts app佢話左唔好再搵大家",如果之後佢之後既種種行為你都覺得好可疑,都唯有提議大家約出嚟睇你老公有咩反應

你都講到STAYCATION,晚晚陪你呢D都唔夠說服力,咁即係你仲係SENSE到有問題,靠你老公呢個階段既表現就唔足夠

複式洋房

Zob 發表於 21-9-10 17:13
都係睇你信唔信當時既一句"wts app佢話左唔好再搵大家",如果之後佢之後既種種行為你都覺得好可疑,都唯 ...

我老公已經去到唔想再提,唔想我再講。佢覺得點解做甘多野,都唔信佢。同埋我真係實質證據證明佢地有野,我只通能靠直覺同啲漏洞去估,我再講,佢就會唔中意。但我有啲覺得佢係驚,一驚就用炆黎掩飾自己。我好想行落去,但實在太多野,令我唔知點反反去以前

複式洋房

misswny 發表於 21-9-10 17:27
我老公已經去到唔想再提,唔想我再講。佢覺得點解做甘多野,都唔信佢。同埋我真係實質證據證明佢地有野, ...

冇實質證據

複式洋房

回覆 misswny 的帖子

講真就算呢件事過左去,第時你都係不自覺地變得更加敏感。
作為男人遇到呢d事,不論係身有屎定堅斬欖,都一定係唔想提唔想傾,單單幾句好難斷定佢係咪心虛先有呢d反應。不過你係同佢日見夜見個個,只能講如果佢反常你一定會知咯,呢一刻你就擺明唔信架啦

複式洋房

純粹想行落去既話,你就委屈少少扮無事,觀察下有無多d漏洞先咯

大宅

BK Milk勳章

misswny 發表於 21-9-10 16:47

我同老公結婚六年

妳請得好詳細,令我完全喚起我同我c6當時的情況,都係同妳一樣情況,通話紀錄,日日傾電話,傾好耐,但唔會打比我。
好唔開心,不斷搵證據,不斷去問問問!
但我想講,一齊傾咩點修補,點改好,點令關係變好,其實全部都係廢話,

大宅

我同你case 一樣,老公同個女同事日日傾,佢亦都話冇嘢,但係比我查左好多野,佢都係一一解釋,佢搞到我都好亂,有時覺得佢哋有嘢有時又覺得冇,好似有精神病咁!
不過相信佢現在已經回頭斬斷了,呢幾個月佢對我同小朋友好左好多,但我現在仍過不到自己心理關口,仲係好傷心,好嬲佢,有時會發神經同c6鬧交,其實修補並不是一件容易嘅事!大家仍在努力中!

複式洋房

victoriaicc 發表於 21-9-10 18:01
妳請得好詳細,令我完全喚起我同我c6當時的情況,都係同妳一樣情況,通話紀錄,日日傾電話,傾好耐,但唔 ...

甘你地最後點?

複式洋房

Lovelyson2 發表於 21-9-10 18:23
我同你case 一樣,老公同個女同事日日傾,佢亦都話冇嘢,但係比我查左好多野,佢都係一一解釋,佢搞到我都 ...

大家一齊努力,唔同既係,我地無小朋友。我到而咖,都仲係精神狀態,我好想快啲過,個感覺好差好難受

複式洋房

Zob 發表於 21-9-10 17:44
純粹想行落去既話,你就委屈少少扮無事,觀察下有無多d漏洞先咯

同埋我要忍口唔再講,真係無意思,我真係覺得好攰(emoji)

複式洋房

Zob 發表於 21-9-10 17:42
回覆 misswny 的帖子

講真就算呢件事過左去,第時你都係不自覺地變得更加敏感。

一定唔會盡信先囉 我老公都feel到 我都知反唔到去之前啦 條刺唔會走 睇下第時仲痛唔痛

大宅

misswny 發表於 21-9-10 18:30
大家一齊努力,唔同既係,我地無小朋友。我到而咖,都仲係精神狀態,我好想快啲過,個感覺好差好難受
...

講真其實冇小朋友會好好多,大可一走了之,我有兩個小朋友,好細,為左佢哋我冇得揀!
所以唯有修補關係,其實我每日精神狀態都好差,我都好想跳出呢個深淵!

首頁

尾頁

跳至