懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

而家24週兩個月內重左12磅算唔算好多

男爵府

2021勳章

lollipopis 發表於 21-9-12 23:26

初期唔好重得太多,因為去到後期佢重得好快

別墅

回覆 lollipopis 的帖子

要睇返你本身BMI,如果本身BMI高就唔應該重得太快,計返你12週後每週重1磅應該正常呀。

男爵府

2021勳章

lollipopis 發表於 21-9-12 23:26

去到最後其實真係由個BB 產生既大概係25磅,即係話,超過呢個磅數既全部都係落左你自己度,如果你想產後有返產前既身形(大概),就自己留意...

複式洋房

唔該晒各位,醫生話胎水有d偏多但bb size正常,叫我去飲糖水怕係糖尿影響胎水多

複式洋房

醫生叫我唔好食咁多野但係我食小d又好肚餓(emoji)

男爵府

2021勳章

lollipopis 發表於 21-9-13 23:01

小食多餐,餐後唔好即刻坐
可以慢慢散下步,澱粉質既野唔好食太多

別墅

我同你情況類似 今星期24週 五週重左6kg但啊b都係中碼肚圍又係細左 所以肥曬我道要我減澱粉

別墅

我同你情況類似 今星期24週 五週重左6kg但啊b都係中碼肚圍又係細左 所以肥曬我道要我減澱粉

大宅

我依家35週, 重咗13磅左右,
但我本身細粒, 之前嗰兩胎成個孕期都係重咗14磅左右, BB SIZE正常

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊