懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

求安慰🫂
7月中放第二次胎 亦都係最後一粒雪胎 放之前我做哂我自己可以做既野 中醫針灸 暖宮 運動 風水 拜神 浸腳 結果有成功著床 好感動 我既努力沒有白費 屋企人都好替我好開心
懷孕初期一d早孕反應都冇 冇嘔冇流啡流血 我以為陀得好穩 到9周 我腸胃有d唔舒服 有肚瀉 腹部少少扯痛 好擔心影響到bb 我提早一星期去產檢 醫生話bb 好正常 我放下心頭大石 隔多一星期去產檢 醫生突然話bb 冇左心跳我完全唔識反應 上星期仲好端端的 今星期就話胎停左⋯⋯我自己身體完全冇感覺 冇肚痛冇流血 爆喊急call老公陪我 從天堂掉落地獄真係好痛好痛 返屋企不斷流眼淚 係唔係自己亂食野 唔夠休息 係唔係我保護得唔好
依家係醫院食藥等排出 好強烈m痛既感覺⋯⋯⋯ 好擔心下次懷孕再發生呢d情況唔知化驗胎組織會唔會知道原因 係咪驗埋免疫系統同凝血好d 一諗到我要重新抽卵再經歷放胎著唔著床忐忑心情 真係好崩潰 仲以為上天俾我得償所願 結果要重頭黎過 好辛苦⋯⋯⋯有冇jm 可以分享下類似case

大宅

回覆 whyme8888 的帖子

我前年都係IVF 中左,一直都諗住陀左好好,無早孕返應,無流啡,一直去到第9 週醫生檢查時,BB心跳停左,當時都係晴天霹靂,之後做左兩次藥流,先清哂...
因為我己經係高齡,當時醫生講話,應該係染色體有問題,所以自然淘汰左

一年後,小天使真係返左嚟,第二次懷孕時我全程都好緊張,一直都食住阿士匹靈,一直都唔敢太開心,終於BB現在9 個月了!

您要坐好個小月,BB係上次拾唔齊行李,下次一定會帶齊嘢返嚟搵您的,好好休息,加油呀!

大宅

wheel918 發表於 21-9-16 14:53
回覆 whyme8888 的帖子

我前年都係IVF 中左,一直都諗住陀左好好,無早孕返應,無流啡,一直去到第9 週醫 ...

你幾大?我42了,一直冇避孕,剛剛藥流,9wk,醫生都係話染色體問題多,但胎襄停在6wk尺寸冇大了,我諗緊仲博唔博

複式洋房

回覆 wheel918 的帖子

恭喜你令我有返一絲希望請問你第二次懷孕時有冇早孕反應? 我覺得自己冇早孕反應 好似有問題
阿士匹靈係咩情況先需要食?食左會唔會有機會有副作用? 對自己同bb

複式洋房

回覆 ng.vicvic 的帖子

我32 雖然未算高齡 但已經心身疲累我覺得盡左力至少唔好令自己後悔 大家一齊再加油

大宅

回覆 ng.vicvic 的帖子

我係超高齡,我45了,您42仲可以摶呀,免得自己後悔!雖然今次唔成功,但係都証明身體係可以陀到BB嘛

大宅

whyme8888 發表於 21-9-16 17:39
回覆 wheel918 的帖子

恭喜你令我有返一絲希望請問你第二次懷孕時有冇早孕反應? 我覺得自己冇早 ...

我第二次懷孕時都係無乜早孕反應,阿士匹靈係防止凝血問題咖,您如果下次再放胎時,可以問下醫生,開阿士匹靈俾您,我就食到快30週先停...對自己同BB都唔會有副作用的.....
您32仲好後生,加油呀

首頁

尾頁

跳至