烹飪搵食

跳至
[菜式] 煮乜餸

首頁

尾頁

大宅

日日諗煮乜餸令我個頭就爆,大家點樣諗菜單,求分享。

大宅

misslady1980 發表於 21-9-19 23:36

屋企人無要求嗎?
通常我都問對方,有時怕佢厭就同一個要求加少少變化,變左另一個送
暫時每次都過關

男爵府

牛年勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 畀面勳章

misslady1980 發表於 21-9-19 23:36

me too.

伯爵府

減齡達人勳章

可參考:

https://www.fehd.gov.hk/tc_chi/pleasant_environment/tidy_market/today_market_food.html

大宅

印第安公主 發表於 21-9-21 09:11
可參考:

https://www.fehd.gov.hk/tc_chi/pleasant_environment/tidy_market/today_market_food.html

謝謝

大宅

KaoriWing 發表於 21-9-20 10:44
屋企人無要求嗎?
通常我都問對方,有時怕佢厭就同一個要求加少少變化,變左另一個送
暫時每次都過關

他們就是沒有要求,我問什麼就永遠都是一個答案「唔悶呀,唔洗變」
唉..死未

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 開心吸收勳章

我屋企冇要求, 鍾意食西餐多d, 但基本上日日食一樣既野都唔怕悶, 佢地唔覺得悶我咪照煮, 咁咪仲好, 大家唔駛煩.

我多數先買餸, 煮之前用材料做keyword 去搵食譜. 有時集中一日煮某國地道菜, 咁搵食譜可以集中d. 有時見朋友網友煮乜, 我之後又煮類似菜式.

大宅

bosch 發表於 21-9-22 05:53
我屋企冇要求, 鍾意食西餐多d, 但基本上日日食一樣既野都唔怕悶, 佢地唔覺得悶我咪照煮, 咁咪仲好, 大家唔 ...

勁!

首頁

尾頁

跳至