想生BB

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

今年32歲,老公精子<1%.
抽左11粒卵,醫生話只得1粒day3.1粒day5.叫我下個月放胎。聽完都忍唔到喊。老公34歲無不良習慣,大家只係夜訓,唔知點解精咁差&#128557;醫生話我抽11粒,好多都不成熟。我都可知可以同邊個呻,朋友都唔會明,幾個都自然一擊即中。唉,好唔開心。

子爵府

回覆 Mylovemyface 的帖子

加油,你都仲後生

不過如果精子質數差,真係要食啲supplement,做運動同一定一定要早瞓,夜瞓個肝唔可以休息,好影響精子質數

你係私家定公家做?

複式洋房

回覆 HOPEFORBB 的帖子

仁安董醫生做,可能夜訓1點左右&#128557;&#128557;&#128557;真係比預期差,得2個

子爵府

1 點真係夜,肝排毒係11-2

依家唯有向前行,放胎先

但當然都要有心理準備,唔知你之後會唔會再試,但如果真係再試,做多啲準備先,例如食吓supplement,做運動,早瞓,睇中醫調理,起碼養卵同養精返三個月至半年先,一定要一齊做,因為從你今次結果,你同你先生係質數上都要提升

我知道要改變生活習慣唔容易,但為咗個結果,唯有忍三個月至半年

以上只係我個人經驗,你可以參考吓

複式洋房

醫生都叫早訓,之前都keep住針灸食中藥,無諗過老公精子仲差左.醫生話排卵針劑量已經300iu.又打埋溝粉果隻針,啲卵都咁差。都有食Q10.每日兩隻蛋,要11點訓唔知可以點做到,試過格硬11點上床都訓唔著。

子爵府

盡量啦,生理時鐘都要時間調校

做吓運動會累啲,可能會早啲瞓

大宅

Mylovemyface 發表於 21-9-23 11:27
今年32歲,老公精子

1粒Day5都可以一擊即中架,祝福你

複式洋房

好呀,多謝你聽我呻下

複式洋房

回覆 good_good 的帖子

請問你Day3果粒係咪應該都冇咩機會,醫生話十月可以放,但冇講放day3定Day5.

大宅

Mylovemyface 發表於 21-9-23 13:40

請問你Day3果粒係咪應該都冇咩機會,醫生話十月可以放,但冇講放day3定Day5. ...

一定會先放Day5果粒先,唔好諗太多,你爬文一定會見到好多jm講過有時grading好靚,但最後失敗,有時grading好差,但成功咗。day5機會當然大,但大把人day3都成功。得或唔得,就算醫生都唔知,做好自己先最緊要,relax D,早D瞓,食好瞓好,就ok la

大宅

Mylovemyface 發表於 21-9-23 13:40

請問你Day3果粒係咪應該都冇咩機會,醫生話十月可以放,但冇講放day3定Day5. ...

我Day 2 都中
祝你成功

複式洋房

都係既,醫生都安慰我話有啲人一粒都冇。我應該睇開啲

複式洋房

回覆 啜啜怪^3^ 的帖子

想請教你放胎前有冇做啲咩準備?放胎後有冇食菠蘿芯?

大宅

我當年最後都得番2粒day 2

我選擇放曬

最後成功左

孖b已經k1

複式洋房

回覆 cd20121103 的帖子

醫生話靜係比我放一粒

大宅

Mylovemyface 發表於 21-9-23 20:45

想請教你放胎前有冇做啲咩準備?放胎後有冇食菠蘿芯? ...

有食菠蘿芯呀
仲食左少少黑朱古力不過苦得滯後尾冇食
順其自然冇偷驗

大宅

可能因為我果兩粒grading唔好

醫生話唔放
再雪唔到
因為一雪一解凍的過程可能都生存唔到
所以佢call我day 2就要放
好記得佢講用子宮自然環境等佢分裂
最後成功真係好奇妙

大宅

你已經好叻有day5!我同齡,抽左2次,1次4粒1次2粒,最後每次得2粒(第1次2粒day3,第2次2粒day2) 我都係老公<1%, 我自己卵巢早衰

大宅

Mylovemyface 發表於 21-9-23 20:44

都係既,醫生都安慰我話有啲人一粒都冇。我應該睇開啲 ...

都係果句,放開懷抱,做好自己,最终一定會走到终點。當然,有人會走上直路,亦有人會遇曲路。放心啦,只要有信念,一定得。所謂嘅信念,就係你對呢件事,有幾多耐性。

複式洋房

好的。

首頁

尾頁

跳至