夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

結咗婚十年, 有年幼小朋友, 知道c6 有外遇已經兩個月, 這兩個月, 與他傾談了數次, 表明自己仍然愛他, 但不能容忍出面有小三, 每一次他都否認有外遇, 說他重視這個家,很愛孩子和我,不會拋棄我們-

與他倾訴第4次,知道他仍有與她在酒房開房。其間我們的感倩改善了很多,由之前把重心倾向小孩到現在會單濁出外拍拖,大家也多親密行為。 與他倾訴笫5 次,他终告訴我小三是失婚女人,有孩子,只是前數個月他感到壓力大並和小三有共同話題,因此與她有聯略,但设有其他不當行為。 他說己閞始疏遠她。

兩星期後再傾訴,他說己沒有與她有聯略,因他兩星期沒有聯絡小三,小三亦放棄不想破壞別人家庭。 但我要他给我看手機,他堅拒给我自己按手機,指人人也需要些少私隱。 但這數星期他沒有OT...,也對我和孩子更好。

心很痛,不知怎樣做……相信或放棄的路也同樣痛苦…為何人舆人之間那麽黑暗……
為何C6 ,小三做事不考慮後果……

I

侯爵府

認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回

表明自己仍然愛他, 但不能容忍出面有小三, 每一次他都否認有外遇, 說他重視這個家,很愛孩子和我,不會拋棄我們-
其實不是第一次出軌/外遇了?如果給了機會不珍惜,又愛他離不了婚,甘唯有繼續忍耐下去

la_source    發表於 21-9-28 15:21

男爵府

陪月勳章

tengbing 發表於 21-9-27 14:45
結咗婚十年, 有年幼小朋友, 知道c6 有外遇已經兩個月, 這兩個月, 與他傾談了數次, 表明自己仍然愛他, ...

小三無處不在,斷咗哩個,他日還有另一個

一係繼續忍
一係籌劃離婚,例如有樓有資產就用幾千蚊問下專打離婚案嘅律師意見

或者成全佢同小三,放低家庭財產,叫佢淨身出戶,已作補賞

男爵府

有可能真是已經疏遠咗,但佢「坦白」嘅內容講啲唔講啲,睇咗電話就會穿煲所以唔肯俾你睇

子爵府

回覆樓主:

唔肯畀你睇手機已經知有問題
夫婦間唔應該講私隱

大宅

tengbing 發表於 21-9-27 14:45
結咗婚十年, 有年幼小朋友, 知道c6 有外遇已經兩個月, 這兩個月, 與他傾談了數次, 表明自己仍然愛他, ...

點解要愛得咁悲微,一次次咁傾談,卑佢揀留定走,要佢做決定。卑著我,兜把星佢,仲一次次同佢傾,呢個離婚婦玩厭就話分,下次又唔知邊件喇,多得你咁包容佢囉

大宅

回覆樓主:

手機唔比睇擺明暗示自己下次玩得小心d咁款
迫樓主妥協

子爵府

有壓力就去搵小三開房,咁下次再有壓力又搵第二個減壓!

出咗軌 仲要傾咁多次先至承認!之後又唔 畀你睇電話,講乜嘢私隱,都已經冇曬信任啦!你仲信佢?

男爵府

我朋友老公出軌,朋友話老公一直都係好好先生好好爸爸所以跟本無諗到有小三,就係老公行開佢幫忙接咗電話發現的,小三係識得嘅。後來好奇睇WhatsApp 真相了。
老公特登準時返屋企,原來早收工去咗開房。有按時同老婆做愛但同小三講要交功課。老婆以為嘅日常生活嘅幸福,轉頭衰老同小三做文章自己幾慘,同小三一齊幾好,親熱幾好,有幾露骨有幾露骨甚至三級對話。老婆簡直晴天霹靂。每句說話好似一刀一刀插入心。而家老公話回心轉意,朋友當時話唔離婚住再睇吓點。我個人就唔得囉!

別墅

唔比你睇電話,你都知咩事啦,除非你真心接受到老公出軌,有得第一次就有第二次第三次,如果有條刺仲有成世點行落去呀,日日過住d擔驚受怕既日子,人一世做咩要屈就自己,一個人同埋小朋友都可以過得好好,好多女人離左婚都會再遇到第二個好好既男人,唔好哂時間,自己呃自己,無意思。

別墅

4ponymum 發表於 21-9-27 18:53
我朋友老公出軌,朋友話老公一直都係好好先生好好爸爸所以跟本無諗到有小三,就係老公行開佢幫忙接咗電話發 ...

佢唔咁講 小三點會上檔

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章

如果冇數錯即係傾7次!下次傾下點cap 水好過啦。
做人阿媽啦, 有錢先講。
請勿轉載。搬字過紙不是記者的工作,未經同意, 即屬抄襲。

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

25638 發表於 21-9-27 17:13
手機唔比睇擺明暗示自己下次玩得小心d咁款
迫樓主妥協

睇準樓主唔會走
只會默默等待
所以應該係會繼續玩
不要從別人的嘴裡去認識我

複式洋房

4ponymum 發表於 21-9-27 18:53
我朋友老公出軌,朋友話老公一直都係好好先生好好爸爸所以跟本無諗到有小三,就係老公行開佢幫忙接咗電話發 ...

出得軌既人根本係人格問題多於心理問題,呢類人就係你愈係屈就佢就愈放肆,難聽d講,連同第二個女人上床都接受到,仲有咩唔敢做。
好多人都唔信,唔見過鬼唔怕黑,爭在要見幾多次先怕。

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 畀面勳章

回覆樓主:

佢食硬你,

你一次又一次原諒,佢繼續揾小三,你又繼續比佢上,佢點會改過。

子爵府

回覆 tengbing 的帖子

唔好意思,你話你發現佢開房,但佢話佢哋無不當行為

開房唔係搞嘢,純傾計,點解喺快餐店傾?佢真係當你傻?

勸你都唔好咁易相信,早啲有心理金錢準備,問定自己再有下一次自己接唔接受到,唔得就起身閃

男爵府

好細隻字睇得好辛苦
女人最緊要有錢旁身

茶類愛好者    發表於 21-9-29 05:19

男爵府

aryemyem 發表於 21-9-27 15:48
小三無處不在,斷咗哩個,他日還有另一個

一係繼續忍

乜幾千蚊就可以同律師傾談取意見?我問過好幾個,每小時傾談費都唔平,請問可以俾D資料我嗎?

男爵府

陪月勳章

祖明 發表於 21-9-29 04:50
乜幾千蚊就可以同律師傾談取意見?我問過好幾個,每小時傾談費都唔平,請問可以俾D資料我嗎?
...

我都係指每小時,我第一次咨詢費係每小時3000,價錢不定,睇律師資深程度同經驗

通常傾一小時

咨詢前寫低自己想問嘅問題去問

子爵府

單親媽,為了找人支持生活費,可以不擇手段。

首頁

尾頁

跳至