自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

2022勳章

第一次參加校際音樂節,本琴書琴行無貨,最少等三個月,都唔知趕唔趕得切練習有冇經驗的Jm 可以分享吓

公爵府

回覆樓主:

amazon有冇?

大宅

2022勳章

daijuju 發表於 21-10-8 00:07
amazon有冇?

Amazon 顯示‘我們不知道該商品何時或何時會恢復庫存。’ 意思應該係無存貨,真係頭痛

伯爵府

2022勳章 牛年勳章 2021勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

老師通常有琴譜,用副本練習先,而且其實背到譜都唔需要琴書

超級版主

2021勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 超級版主 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

yokulami 發表於 21-10-8 02:11
老師通常有琴譜,用副本練習先,而且其實背到譜都唔需要琴書

而家拍片?如拍片唔清楚條款
如果係傳統上台,參賽者係有責任證明自己用正版譜。雖然一百次都無問一次,但當佢問而參賽者show唔到係會DQ

伯爵府

2022勳章 牛年勳章 2021勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

Charlotte_mom 發表於 21-10-8 07:50
如果係傳統上台,參賽者係有責任證明自己用正版譜。雖然一百次都無問一次,但 ...

今年係拍片呀。不過我就算現場比賽都無用過書,次次都係背譜。

子爵府

畀面勳章

回覆樓主:

請教琴老師幫忙搵影印本練,1月左右會有貨就可以show正本錄影,應該好多參加者都係呢個情況

伯爵府

2021勳章 畀面勳章

回覆樓主:

老師多數搵到影印本比你
我上年拍片連琴書都唔洗show, 背譜彈就搞掂
所以連書都冇買

男爵府

2021勳章

回覆樓主:

冇買過書,復印本背譜。

伯爵府

Joejo88 發表於 21-10-8 00:06
第一次參加校際音樂節,本琴書琴行無貨,最少等三個月,都唔知趕唔趕得切練習有冇經驗的Jm 可以 ...

有沒有問過佐敦山林道,威德書屋?
好多琴老師推介。

大宅

2022勳章

20091 發表於 21-10-8 09:48
有沒有問過佐敦山林道,威德書屋?
好多琴老師推介。

感謝提供意見,會試吓打去問有冇貨

瑪瑙宮

2021勳章

練習唔洗用正本,問琴老師

侯爵府

2021勳章 畀面勳章

Charlotte_mom 發表於 21-10-8 07:50
如果係傳統上台,參賽者係有責任證明自己用正版譜。雖然一百次都無問一次,但 ...

音樂節應該係背譜的

大宅

第一次參加校際音樂節,本琴書琴行無貨,最少等三個月,都唔知趕唔趕得切練習有冇經驗的Jm 可以 ...

我囡個miss上個星期已經幫我問有冇貨,佢都呢本書一向都很難訂

超級版主

2021勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 超級版主 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

aaaiqc 發表於 21-10-8 11:46
音樂節應該係背譜的

背譜係要背,有責任show正本譜都係要(佢有權check)
明嗎?我講緊正常面對面比賽時,如果佢check(佢有權)而參賽者show唔到,係會DQ
雖然一百次唔check 一次,但呢個概念要攪清楚

大宅

yokulami 發表於 21-10-8 07:55
今年係拍片呀。不過我就算現場比賽都無用過書,次次都係背譜。

請問如果背譜係埋唔需要show正本琴譜?老師有俾copy, 即係唔需要買都得??
Thx

子爵府

試下我本地嘅trademe.co.nz ,可能搵到,但買之前,可以問寄香港幾錢同幾耐。

寶石宮

虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 2022勳章 2021勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

仲未買到?
不要從別人的嘴裡去認識我

珍珠宮

2021勳章

Charlotte_mom 發表於 21-10-8 12:06
背譜係要背,有責任show正本譜都係要(佢有權check)
明嗎?我講緊正常面對面比賽時,如果佢check(佢有權 ...

我仔 18 年第一次玩 music fest 有人坐門口 check. 我仲以為次次都咁嚴謹

大宅

zitzai 發表於 21-10-15 11:02
我仔 18 年第一次玩 music fest 有人坐門口 check. 我仲以為次次都咁嚴謹
...

咁你又幾好彩,年年都有帶書去,但冇check過。

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊