懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

我9月17生B, 產後1星期惡露好快就冇晒鮮血,仲收得唔錯,可以用護墊個隻。到9月28忽然間大出血,多到衞生巾都接唔到,好似初初生仔穿水咁,不停有暖暖地既野流出(鮮血)。之後,我立即入急症,好彩係流血都係流左十幾分鐘,自己就收左。醫生安排入院觀察一晚,陰照照到有陰影,仲有少少野未排出,醫生當時問我要等自己自然排出,還是用藥/手術,我揀左自然先。

複式洋房

回覆樓主:

2星期再覆診,結果都是沒有排出,雖然我沒有流鮮血,但仲有流啡(少少的),醫生話都證明仲未流完惡露。醫生提出安排用藥/手術,我真係唔識揀,就揀左用藥…現家望住啲藥引,心情十五十六….因為用藥/手術對身體都唔係幾好咁
由生產到今日只係3星期,惡露未排清應該好正常?我其實係咪可以等多陣?我係咪都去睇私家會好啲?

子爵府

點解用藥對身體唔好?

大宅

Candyfafa 發表於 21-10-11 23:01
2星期再覆診,結果都是沒有排出,雖然我沒有流鮮血,但仲有流啡(少少的),醫生話都證明仲未流完惡露。醫 ...

其實我913生完我都未清曬。不如你看私家囉多個醫生意見先?

男爵府

你可以睇多個醫生參考下,我之前流血入急症室,當日流產,之後覆診都照到有殘留,醫生叫我手術,我拒絕咗 去私家再照,佢話得小小唔需要手術,m後再覆診已清,當然每個人情況唔一樣,不過你可以睇多個參考下

複式洋房

jeannietsui 發表於 21-10-12 00:57
點解用藥對身體唔好?

藥引同流產藥引一樣家~ 食完要加埋食抗生素&止痛藥,我又餵人奶,我覺得唔多唔少都有影響我&BB~
如果揀刮宮,又要全身麻醉,住院兩日,又係影響我&BB….

首頁

尾頁

跳至