美容扮靚

跳至

首頁
12345...22

尾頁

伯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 2021可愛聖誕B勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 畀面勳章 叻叻勳章 睛靈勳章 陪月勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 KMALL特別版勳章 BB防敏心得分享勳章 笑得好勳章

做女到而家做人阿媽,一次都冇去過美容院,呢年幾兩年戴口罩,我冇化妝又懶搽防曬,結果出事喇,塊面起咗超多斑,食美白丸都搞唔掂,之後入嚟睇再四圍搵料,決定做PICO,而家預約咗去打,心情有啲緊張,想問做過PICO嘅JM,係咪真係唔會痛?

男爵府

牛牛牛牛 發表於 21-10-18 14:46
做女到而家做人阿媽,一次都冇去過美容院,呢年幾兩年戴口罩,我冇化妝又懶搽防曬,結果出事喇,塊面起咗超 ...

ok啦,都係好似俾橡筋彈咁,可以接受

伯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 2021可愛聖誕B勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 畀面勳章 叻叻勳章 睛靈勳章 陪月勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 KMALL特別版勳章 BB防敏心得分享勳章 笑得好勳章

靚apple 發表於 21-10-18 15:15
ok啦,都係好似俾橡筋彈咁,可以接受

即係唔算好痛?

大宅

牛牛牛牛 發表於 21-10-18 14:46
做女到而家做人阿媽,一次都冇去過美容院,呢年幾兩年戴口罩,我冇化妝又懶搽防曬,結果出事喇,塊面起咗超 ...

你做咩機?

禁止訪問

伯爵府

花花大世界 發表於 21-10-18 15:33
你做咩機?

我去做PICOWAY第2代超皮秒,我見資料話呢部係最新,諗住會好啲咋

大宅

牛牛牛牛 發表於 21-10-18 15:46
我去做PICOWAY第2代超皮秒,我見資料話呢部係最新,諗住會好啲咋

我都想去打斑,一直未有行動,點解你會決定做機既?

禁止訪問

伯爵府

花花大世界 發表於 21-10-18 15:57
我都想去打斑,一直未有行動,點解你會決定做機既?

我之前一見啲斑開始出現,我只係諗住搽吓嘢或者食美白丸,過一排就應該會有改善,點知係唔WORK,仲要越出越多,多到好誇張,再唔搞連自己都會接受唔到,咁我咪四圍搵料,見到而家好多地方都有試做,於是的起心肝搞番好塊面

伯爵府

loveie 發表於 21-10-18 18:21
你係咩斑 ? 新機唔一定好
最緊要係要針對返自己咩斑 而決定打咩機啊

我都唔知係乜,一粒粒又有,一點點又有,一大撻又有

大宅

回覆樓主:

輕輕力打係唔痛
但真係嘥錢嘥時間

男爵府

牛牛牛牛 發表於 21-10-18 15:25
即係唔算好痛?

同生仔比,一d都唔算得上咩痛,係打到有d位特別多斑時會彈得密同大力少少,但都係小兒科

伯爵府

我見做完話皮膚特別乾,要不停保濕,你哋通常都係敷MASK為主?

禁止訪問

大宅

牛牛牛牛 發表於 21-10-18 15:46

picoway 第二代機有咩好?

伯爵府

aaa_m 發表於 21-10-19 11:43
picoway 第二代機有咩好?

我見資料係PICO最新嘅機嚟,同埋佢個730頭係針對我哋呢啲亞洲人皮膚,應該唔係好多間美容院同醫療機構有

大宅

牛牛牛牛 發表於 21-10-19 12:31
我見資料係PICO最新嘅機嚟,同埋佢個730頭係針對我哋呢啲亞洲人皮膚,應該唔係好多間美容院同醫療機構有
...

咁你去邊間做?

伯爵府

花花大世界 發表於 21-10-19 13:49
咁你去邊間做?

我BOOK咗去香港心做呀,我見佢係醫療集團,同埋佢講明一個價錢可以用到唔同嘅頭,仲包埋醫生診金,問到清清楚楚先約實

男爵府

牛牛牛牛 發表於 21-10-19 11:15
我見做完話皮膚特別乾,要不停保濕,你哋通常都係敷MASK為主?
都係勤敷補濕mask,早晚都敷,同埋洗面記得唔好用有果酸同磨砂,打完pico之後皮膚乾好多,我本身皮膚比較油,打完果個星期成塊面都出少左油

大宅

靚apple 發表於 21-10-19 17:08
都係勤敷補濕mask,早晚都敷,同埋洗面記得唔好用有果酸同磨砂,打完pico之後皮膚乾好多,我本身皮膚比較油 ...

敷mask最快靚正啦,不過記得勤搽防曬,唔好懶,唔係呢頭打完斑,轉頭曬一排又出番黎,真係唔懶得呀

首頁
12345...22

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊