論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

洋房

之前成功預約到竹篙灣11月1 日檢疫中心,但印尼係11月1日無機黎香港,勞工處話如果搵到另一個成功預約可以交換個期。
由於印尼只有星期五六日有機黎香港,想請問會唔會有成功幫菲姐姐預約到既願意交換?

如成功交換,薄酬感謝。

大宅

我BOOK到11月18日, 想換星期二或五, 有無人可以? 都係就印傭機

洋房

回覆 CS0316 的帖子

真係好灰,BOOK到都黎唔到

大宅

回覆 Sallykan_1386 的帖子

你最後夜棄左?

大宅

想問問你的AGENT通知你印尼只有星期五六日機?請問星期二有無機?
因為我的AGENT話佢自八月荃灣酒店開左後佢都BOOK唔到, 我發覺佢對現時情況好似唔係好清楚, 甚至要問返我.
所以我想問問你現在印尼來港的機是星期二, 五, 六, 日; 定係只有星期五, 六, 日?

洋房

放棄咗啦,我訂到華逸出年1月既期。

洋房

星期二、五、六、日都有機,但係核酸檢測要上機前72小時做,如果星期二機,即係星期日要做檢測。由於唔係好多地方星期日可以做檢測,所以都好難坐到星期二既機。
不過我個AGENT話佢最後其實都搵到一間好偏遠既檢測中心可以星期日做,所以佢叫我如果有星期二既位都可以要。只係我一直都搵唔到人交換.....

洋房

提提你,我AGENT話12月開始應該會加開星期四既機,不過都要等國泰正式公布

大宅

我BOOK到的是11月18日, 我諗我都係要放棄. 但真係好痛, 好唔捨得.勞工處叫我盡快放, 否則可能影響我下星期再搶.
如果一早知這情況, 我都會搶青衣

大宅

多謝你的回覆和提點, 我會在下星期一繼續努力

男爵府

請問有什麼秘訣可以搶到檢疫洒店?我連續幾個星期都搶吾到,吾知工人可以幾時來到照顧老人家

複式洋房

yankimama 發表於 21-10-29 19:51

請問有什麼秘訣可以搶到檢疫洒店?我連續幾個星期都搶吾到,吾知工人可以幾時來到照顧 ...

開多啲瀏覽器 用自動填表

男爵府

kelvin822 發表於 21-10-29 20:09
開多啲瀏覽器 用自動填表

謝謝你

大宅

回覆 yankimama 的帖子

其實都無乜秘訣, 我都試左4次才有一次成功, 可惜book到嘅日期用唔到.我唔知關唔關電腦事定wifi定數據, 定係入去嘅時候撞岩政府嘅時間, 總之少過1分鐘才有機會, 2分鐘都已經很渺茫.

男爵府

CS0316 發表於 21-10-29 21:31

其實都無乜秘訣, 我都試左4次才有一次成功, 可惜book到嘅日期用唔到.我唔知關唔關 ...

謝謝!唯有每星期碰運氣!你的洒店是否可以轉讓比我?

大宅

無得轉讓架, 只能與同樣搶到竹篙灣的人交換!

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊