自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

剛買左pro 2,開心野分享下
見部機新出,無咩評語,所以先講下

部機好聰明,自己識畫地圖,仲可以set區位吾吸吾拖

抹地功能比想像中乾淨,當然吾可以同自己拖比啦
(之前上網睇其他評價一般,同埋攞塊布出來洗出奇乾淨,開頭以為會有好多垃圾和頭髮)

玩左一星期,整體滿意,但耐吾耐用就以後先知

象牙宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

我就係用過1C,所以淘埋pro 2(嗰時香港小米未有哩個型號賣),雖然未必等同人抺(睇下咩人抹,自己抹,小米未必及得上,但外傭抺,分分鈡小米會好啲),人抹可以寫大字咁抹,好多地方抹唔到,但小米係一定唔會偷雞,仲會捐窿捐lar, 去到嘅地方佢一定去做埋,買小米掃拖機我冇後悔過,仲覺得好值。

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

唔等11月先買,有coupon 喎!我仲諗緊,就係見冇咩評語!1516 中!

子爵府

我電器吾會淘寶呀,驚危險

同埋在10月尾都淘左d野,吾等雙11,因為驚中伏,年年都有人講會收到垃圾貨

子爵府

回覆 cy101 的帖子

我網上睇左好多片,都無人講,原來10月1號先出
但見朋友都用左舊款幾年,對比Pro 2電量和吸力好d, 所以先選pro 2, 本身想買1c, 而豐x特價1400蚊,都差成千,價錢好吸引

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

newc9 發表於 21-10-31 13:22

同埋在10月尾都淘左d野,吾等雙11,因為驚中伏,年年都有人講會收到垃圾貨 ...

唔係呀,係香港官網!

子爵府

去左小米專門店問,雙11呢部無折,因為新出
去左豐x, 佢都做緊promotion, 但吾包呢部

返而去無啦啦入左蘇x, 會員平200,仲可以用aplipay coupon平多100

wcpcelia    發表於 21-11-12 15:18

男爵府

11.1 等緊減價

子爵府

回覆 吉野 的帖子

等你報告優惠,都想買多部比屋企人用

象牙宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

newc9 發表於 21-10-31 13:22

同埋在10月尾都淘左d野,吾等雙11,因為驚中伏,年年都有人講會收到垃圾貨 ...

我嗰時淘係特價,人仔1499, 喺蘇寧淘,都好耐了,而家應該冇咗哩個優惠吧,都成年了,還好

子爵府

回覆樓主:

我係甩毛怪,日日成地頭髮,會唔會kick住吸唔倒,拖地功能係咪接受倒?我就嚟冇工人用,要快d買返d智能電器救命

大宅

吸力同電量多咗,但香港d屋咁細,電量真係1C夠有突。(通常二十至三十分鐘乜都掃晒,仲有電剩)
吸力只係多幾千Pa,唔係超級明顯。我用開1C,有養貓,一日用一兩次。都夠用,暫時未有吸引力去換機

(如果香港小米出類似石頭G10,呢隻可以自己洗地布。我會認真考慮換機)

子爵府

回覆 water524 的帖子

吾會吸吾到頭髮呀,返而覺得乾淨過自己用直立吸塵機,我都係因為放工回家見到成地頭髮頂吾順,死死氣吸塵,真係吾多想做放工之後去左街,晚上12點幾見到成地頭髮,要即刻吸塵拖地,同事叫我扮睇吾到

我只能說早買早享受
呢2年,我買左好多智能電器幫拖
智能抽濕機
洗碗機
乾/洗衣機
小米吸塵機

琥珀宮

junzi_HK 發表於 21-10-31 16:37
吸力同電量多咗,但香港d屋咁細,電量真係1C夠有突。(通常二十至三十分鐘乜都掃晒,仲有電剩)
吸力只係多 ...

1C 雙11賣919, 其實几吸引!

大宅

DoReMi媽媽 發表於 21-10-31 13:19
我就係用過1C,所以淘埋pro 2(嗰時香港小米未有哩個型號賣),雖然未必等同人抺(睇下咩人抹,自己抹,小米 ...

請問1C好用嗎?我見小米香港雙11做特價,想買嚟試下。

珍珠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章

好唔鍾意自己洗地布

男爵府

cy101 發表於 21-10-31 17:10

我都係買1C

大宅

cy101 發表於 21-10-31 17:10
我買香港小米版本,因為我要一年保養。
上年買$1499有原裝多套嘢送。

新個隻$1899,專門店望過,連職員都話,唔係特別驚喜。除非間屋好大,新個隻就好。

大宅

魚兒小寶貝 發表於 21-10-31 17:33
好唔鍾意自己洗地布

所以我希望佢出香港版嘅G10, 但淘寶都4000人仔,好貴。

子爵府

newc9 發表於 21-10-31 13:04
剛買左pro 2,開心野分享下
見部機新出,無咩評語,所以先講下

吸塵拖地機械人絕對係 一流產品 只會後悔買得遲唔會後悔買得錯

首頁

尾頁

跳至