美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

求真實用家 好吾好用丫?會吾會笠?同會吾會岀暗粒?混合性皮膚 都吾知搽咩好了見到人話cerave有修復既效果 想試

大宅

xxxia 發表於 21-11-12 13:21
求真實用家 好吾好用丫?會吾會笠?同會吾會岀暗粒?混合性皮膚 都吾知搽咩好了見到人話cerave有 ...

你幅圖係lotion,並唔係cream

水晶宮

我最近買咗佢個lotion (for dry to very dry skin) 同埋洗面
我覺得好好用,塊面滑返同有返d 彈性(因為之前太乾了)
我老公攞咗我支洗面去用,佢都話好好用

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章

只用過洗面,好適合秋冬用

伯爵府

xxxia 發表於 21-11-12 13:21
求真實用家 好吾好用丫?會吾會笠?同會吾會岀暗粒?混合性皮膚 都吾知搽咩好了見到人話cerave有 ...

我之前敏感用cream,好用

大宅

回覆 xxxia 的帖子

我沙漠肌, 用左3年cream. 唔係你圖果隻lotion, cream質感再厚dd. 其實我2隻都用過, 我比較鍾意cream多過lotion. 加埋clarin double serum + Kiehl淡斑serum打底, 四季用唔笠, 無出暗粒. 我之前就因為做完facial出粒粒敏感, 轉用佢好返. 之後keep住用.

複式洋房

KEROROBB 發表於 21-11-29 15:34

我沙漠肌, 用左3年cream. 唔係你圖果隻lotion, cream質感再厚dd. 其實我2隻都用過, 我 ...

系咪用dry to very dry 嗰款cream丫?
我成日驚dry to very dry會好立因為我係混合性皮膚

複式洋房

Nbs 發表於 21-11-28 21:59
我最近買咗佢個lotion (for dry to very dry skin) 同埋洗面
我覺得好好用,塊面滑返同有返d 彈性(因為之 ...

你系咩性質既皮膚丫?洗面係邊款?

大宅

我乾性皮膚. 係呀dry to very dry果隻 (長效滋潤修復霜). HKXXMALL有50ml試用裝賣. 你可以搵搵. 我用Neutrogena Deep Clear 洗面. 另外題外話, Cerave果隻SPF daycream真心唔好用超焗超LUP.

水晶宮

xxxia 發表於 21-11-29 16:03
你系咩性質既皮膚丫?洗面係邊款?

我用緊hydrating 嗰隻cleaser
我喺萬x 買一pack travel size 有clesner 同lotion 細樽試下先嘅
我係乾到面會甩皮但額頭會出油的,因為平時好懶,夜晚都無搽cream 敷mask. 係呢排的起心肝要改善下。

首頁

尾頁

跳至