懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

洋房

懷孕7週,上星期照未見閃閃,但同日發現有少少粉紅血水,同醫生講,佢話無野可以做。
點知第二日都係少少血水,第三日開始差唔多每次去完厠所抹都有。但又無肚痛,只係肚谷谷咁。
請問有無人有咁既經驗?我諗住轉醫生,唔知有無介紹?
我仲要返工,宜家好擔心😭

複式洋房

我陀緊大嗰個嗰時都試過洗啡流咗接近三個星期,第一次嗰陣時我入咗急症室佢開咗一個星期假俾我,但放完假之後我又再流、嗰陣時就去咗睇私家,佢開咗兩個星期安胎藥比我(照番工無病假)不過食完之後都係有少少流、大概一個禮拜就停咗冇事、之後Bb 都順利出世、我諗你係要留意住自己留啡嗰個量同身體狀況、我早幾個月都試過化學懷孕、係無野可以做到、我建議你都係可以去試吓睇其他醫生如果唔心安嘅話、祝痴實、Bb同媽媽都要加油

複式洋房

如果你覺得瞓床會好啲安心啲,我建議你沖去公立醫院急症室,因為醫院係會好緊張大肚婆、佢可能會開一個星期假俾你休息吓

大宅

我果時都5週開始流啡,本身已經有塞黃體藥,所以無加藥但打左支黃體針就好返幾日,但6-7週都間中有流啡。我都照返工,但就行慢D小心D,之後就自己停左無事喇。醫生都話如果量少又唔痛其實唔洗太擔心住。

洋房

回覆 Lovemybabiess 的帖子

Book左2第二個醫生,希望有好消息喇

大宅

回覆 dreydreyhk 的帖子

食黃體同打針完就無事,返工唔好企太多起身同行就得,d同事知你大肚流啡都唔會咁衰要你郁啦,照同上司講大肚流啡,lunch叫外賣唔好出去買,出入uber其實唔使咁擔心返工,如果公司大肚仲要你郁就抄公司魷魚啦,依d工唔做都算把啦

洋房

回覆 Evianana 的帖子

今朝起身連內褲都有😭但就無肚痛,本身約左星期六睇新醫生,我諗宜家要快d睇!

洋房

回覆 Csmcsm 的帖子

咁我份工係坐嘅,又唔使搬野,不過係大壓力。

本來諗住3個月先同老細講,宜家咁情況,我都係講左先。🙈

首頁

尾頁

跳至