夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

男爵府

已經唔可以再同佢相處落去,成日家嘈屋閉,搞到2個仔都唔開心
大仔已經唔痴家,細仔又發脾氣,就係因為我同c6成日嘈交
最近一次我哋嘈得好激烈,細仔突然情緒失控,大叫仲好大力丟隻杯落地下,個玻璃杯碎片彈到周圍都係,地板仲花晒
原來呢幾年我哋不和,經常嘈交,佢仲郁手郁腳,對細仔做成好大困擾,其實既然相處唔到,倒不如大家分開乾手淨腳仲好,但細仔唔想,細路仔始終想家庭齊齊整整,好想之前咁,但我真係已經忍受唔到落去,每日對住c6都好精神折磨,又好驚佢又郁手郁腳,我可以點樣

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

祖明 發表於 21-12-4 02:45
大仔已經唔痴家,細仔又發脾氣,就係因為我同 ...

佢一郁手,安全情況下即報警

睇左你另一post,若老公唔肯離婚,賴死唔走,賣左呢度。反正你/佢冇份,佢冇得分。父母情緒好影響小朋友
不要從別人的嘴裡去認識我

男爵府

我睇到啲小朋友有歇斯底里嘅情況,會好心痛。

無論大人嘅事如何,大前提係唔好影響小朋友,這對他們心理影響好大㗎。

同你先生都要好冷靜咁處理問題,或選擇係外面傾,

侯爵府

佢郁手最好,報警,趕走換鎖。你既軟弱,只憑嘈吵解決問題,再拖落去,細仔大d走埋。

珍珠宮

C6係咪5x歲? 男人到咗某年紀好似更年期咁好麻煩

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章

做人阿媽, 不是樣樣事都要就哂小朋友。小朋友要買玩具都不是次次都滿足佢啦, 何況你先生係咁樣, 仲要睇阿小朋友意願?! 不是掛,做左人阿媽, 不是樣樣野「就」哂個小朋友就要尊重,生得出, 就要教佢面對人生, 面對逆境, 不是事事如意, 事事如所想,不是樣樣阿小朋友「5想」就要委屈自己。
小朋友, 係時候學下EQ, 點樣面對人生。
請勿轉載。搬字過紙不是記者的工作,未經同意, 即屬抄襲。

公爵府

回覆 祖明 的帖子

你地有無搵輔導呀? 係第三者面冷靜講出問題, 商討解決辦法.
同佢講, 鬧交還鬧交, 如果佢郁手就報警. 或者叫佢係出面搵個地方住, 間中返嚟見下兩個仔, 少見面少爭執, 阿仔見少左老豆, 久而久之會習以為常.

其實係因咩事爭執, 幾年都解決唔到?

男爵府

crystal媽咪 發表於 21-12-4 07:21
佢一郁手,安全情況下即報警

睇左你另一post,若老公唔肯離婚,賴死唔走,賣左呢度。反正你/佢冇份,佢冇 ...

佢見我拎起電話就搶,我根本唔夠佢大力,試過一次佢搶咗我電話跟手掟爛埋
層樓係我父母嘅,因為妹妹剛病逝,我唔想驚動到2位老人家,其實大家已經相處唔到,分開係對大家都好嘅方法
隻C6唔肯走,我知係因為佢冇錢租地方住,其實大家分開瞓我都可以俾佢留喺度先,直至等佢儲夠錢搵到地方住都得
但係最賤格係成日側側膊又走上床瞓,又話瞓梳化瞓到佢腰痛,要上床挨一挨,我叫佢買張墊舖地瞓,佢又發惡鬧我做得絕玩嘢
真係好超級討厭

男爵府

小圓圓 發表於 21-12-4 19:44
回覆 祖明 的帖子

你地有無搵輔導呀? 係第三者面冷靜講出問題, 商討解決辦法.

如果佢肯行出呢個門口,我真係要劏雞還神囉
其實佢E+喺我心目中係勁癈
以前幫我爸打工,我爸知佢要養家,所以人工比市價高,打工十年後,我爸教識曬佢嗰行嘅手藝,爸想我哋自己有自己嘅生意,所以爸出大份錢,我哋出1/3喺第二區開咗間新舖
自從有自己舖後,因為我爸都有自己生意要打理,所以唔係經常喺度,只係一星期落去1、2次巡視業務及開定支票找貨款

男爵府

祖明 發表於 21-12-5 02:45
如果佢肯行出呢個門口,我真係要劏雞還神囉
其實佢E+喺我心目中係勁癈
以前幫我爸打工,我爸知佢要養家, ...

冇我爸睇住,嗰幾年隻C6開始懶散,日日下午先返工,結果嗰幾年都蝕錢,要我爸再出錢填氹
5年後,我爸退休嘞,爸將佢嗰份轉左俾我,於是我就正式揹起間舖
其實我唔鐘意做爸嗰行,以前做女時都出去打工,所以我對爸呢盆生意係一竅不通,接手後唯有頂硬上,我接手後發現根本係隻C6經營不善,所以做咁耐都蝕
近呢3、4年都叫做到收支平衡,但就因為間舖成日同隻C6嘈,C6又要面子又冇能力,最重要係佢唔服氣我簽支票

男爵府

祖明 發表於 21-12-5 03:02
冇我爸睇住,嗰幾年隻C6開始懶散,日日下午先返工,結果嗰幾年都蝕錢,要我爸再出錢填氹
5年後,我爸退休 ...

租約、租金、請人全部都係我打理,整整吓隻C6就乜都依賴晒我,所以問題都等我去解決,試過好多次話佢會搞掂,結果最後又係搞唔掂,筆蘇州屎咪又係我去解決
隻C6唔單止廢,仲窮心未儘色心又起,有個女人原本係客,見佢有舖有生意以為係大老闆就痴埋隻C6度,俾我知道趕佢走,佢就即刻同個女人斬纜跪地認錯,當時2個細路仲細,所以俾機會佢
一個依靠唔到嘅男人,冇安全感之餘,仲要旨意你去解決問題,郁手郁腳不知悔改,我仲留住佢為乜,簡直辛苦咗自己

子爵府

睇返你舊post,老公靠外家都算!有外遇又家暴脾氣又唔好真係好難頂,早走早著!

男爵府

牛年勳章

回覆 祖明 的帖子

真係建議你地分開,相處唔到日日家嘈屋閉,
對小朋友成長都唔好。
分開大家都舒服。

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

祖明 發表於 21-12-5 02:28
佢見我拎起電話就搶,我根本唔夠佢大力,試過一次佢搶咗我電話跟手掟爛埋
層樓係我父母嘅,因為妹妹剛病逝 ...

當然唔好喺佢面前打電話
會刺激到佢
不要從別人的嘴裡去認識我

男爵府

alicewong18 發表於 21-12-5 10:42
睇返你舊post,老公靠外家都算!有外遇又家暴脾氣又唔好真係好難頂,早走早著!
...

佢有遇上困難就只係得個諗字,一味拖住個問題,從來冇實際行動過,到最後去撲去做嗰個係我
例如有以屋宇處出信俾我哋,話我哋舖個招牌凸出咗2寸,要求我哋整返合規格

男爵府

alicewong18 發表於 21-12-5 10:42
...

隻C6口口聲聲話佢會搞掂,係招牌老度錯尺寸,所以凸咗出嚟,答我話招牌佬會搞掂屋宇處嗰邊,仲不用收費
我聽咗覺得好奇怪,點會有人做蝕本生意?我再追問隻佬,佢先話招牌佬會同屋宇處解釋,因為疫情冇人開工,可以一路一路拖
咁我終於明白點解人哋免費同佢搞,根本就係乜都唔做,我即刻嬲到出唔到聲,教過隻C6有問題要即時去處理,
唔知唔見唔理,問題只會好似雪球咁越滾越大,到時拖無可拖時就好難解決
最後又係我即刻叫招牌師父拆咗再裝過,當然事先傾好價錢,合理價格我會俾返佢整

男爵府

祖明 發表於 21-12-10 04:01

隻C6口口聲聲話佢會搞掂,係招牌老度錯尺寸,所以凸咗出嚟, ...

我只係覺得,冇一個可以依靠嘅膊頭,遇到困難仲要靠我去做去諗去解決,仲要隨時做定準備,唔知隻C6又踩屎要我執
咁樣倒不如我自己一個,離開呢個自大、自卑又自私嘅男人,咁樣日子會過得輕鬆好多

侯爵府

祖明 發表於 21-12-10 04:15
我只係覺得,冇一個可以依靠嘅膊頭,遇到困難仲要靠我去做去諗去解決,仲要隨時做定準備,唔知隻C6又踩屎 ...

行動最實際

首頁

尾頁

跳至