想生BB

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

先祝各位媽媽聖誕快樂和接好孕,小妹34歲,有子宮內膜異位症,手術切左朱古力瘤後,醫生話要生育要做試管嬰兒,求推介好的公院私症或私家ivf,想知道價錢,萬分感激(emoji)

大宅

回覆 mssakura 的帖子

34 歲 IVF 嘅成功率應該唔錯。私家ivf 會比公院私症靈活好多,唔差嗰兩萬蚊。
JM, 你邊區方便?九龍定港島?

複式洋房

j_chan 發表於 21-12-25 20:31

34 歲 IVF 嘅成功率應該唔錯。私家ivf 會比公院私症靈活好多,唔差嗰兩萬蚊。

好多謝妳呀❤️❤️❤️我住新界的,九龍港島我都可以去的,希望可以推薦一下。先多謝妳(emoji)(emoji)

大宅

我推介尖沙咀寶德藍醫生。我朋友情況同你差唔多,36歲,做過朱古力瘤手術,藍醫生幫手IVF, 一次bingo, 而家30週啦。

我都係佢推介我睇藍醫生,但我超高0, 個案複雜D,但醫生俾到信心我,農曆年後會放胎。

複式洋房

j_chan 發表於 21-12-25 20:59

我推介尖沙咀寶德藍醫生。我朋友情況同你差唔多,36歲,做過朱古力瘤手術,藍醫生幫 ...

好多謝妳呀,一齊加油(emoji)(emoji)等妳好消息呀(emoji)(emoji)(emoji)

複式洋房

瑪麗醫院(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)有資金就直接開療程,政府隊都快啲排,39歲就唔幫你開療程(emoji)加油(emoji)唔好等啦(emoji)

複式洋房

OliviaB 發表於 21-12-30 11:22
瑪麗醫院(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)有資金就直接開療程,政府隊都快啲排,39歲就唔幫你開 ...

多謝妳❤️祝好孕,一齊加油(emoji)(emoji)

複式洋房

j_chan 發表於 21-12-25 20:59

我推介尖沙咀寶德藍醫生。我朋友情況同你差唔多,36歲,做過朱古力瘤手術,藍醫生幫 ...

你好呀~想問下藍醫生點樣俾到信心你?我amh低,都諗緊睇唔睇佢?

大宅

回覆 baby0227 的帖子

我高0,AMH 都低,藍醫生係我睇過嘅第三個醫生。可能人夾人,我覺得佢最有heart, 唔流水作業。

點講好呢? 佢分析我之前IVF失敗嘅原因,例如ABC; 先解決最難搞嘅問題A (卵子和胚胎質素差),再改善問題B和C.
藍醫生俾到信心我,因為我覺得佢好專業,知道自己做緊乜,而我就只要跟佢指示按階段做就ok.

你可以睇一次先,聽下藍醫生點分析你嘅情況再決定。

複式洋房

j_chan 發表於 22-1-1 21:46

我高0,AMH 都低,藍醫生係我睇過嘅第三個醫生。可能人夾人,我覺得佢最有heart, 唔 ...

聽你甘講心都心定d,想問下睇佢會唔會等好耐?佢有耐性和nice嗎?我都驚我到時會有好多問題想問佢...

大宅

新症一般等兩個禮拜。
我第一次睇時都準備個question list,但藍醫生講解完都答咗大部份 (所以我覺得佢有站係病人角度諗)。

剩低嗰啲,佢都有問必答。

複式洋房

j_chan 發表於 22-1-1 23:43

新症一般等兩個禮拜。

明白,謝謝你既回覆:)

大宅

回覆 j_chan 的帖子

我早幾日book咗藍醫生,宜家要等一個月啦,又就嚟新年,請問jm你覺得有咩問題需要問醫生?可否俾我作吓參考,thx~

大宅

回覆 Syutyin 的帖子

每個人嘅情況唔同,好難作參考。
因為我睇藍醫生前已經試過IVF,失敗左,所以我主要問佢點解失敗,仲有冇希望,點樣改善/增加成功率⋯⋯
然後再問下收費,預下budget。
我有話俾藍醫生知我同時睇中醫和針灸,佢都支持中西合璧。
大致上係咁,唔知幫唔幫到你?

如果你仲係早期階段,未試過任何療程,就先聽下藍醫生點講,消化下先,覆診再問。

大宅

我未試過療程吖,不過amh得0.43,33歲,所以都心知要ivf了請問知道藍醫生都會建議食supplement改善卵子嘛?因為聽講有d醫生唔建議食同飲中藥

大宅

藍醫生有開Q10 同肌醇俾我食。至於中醫我有睇開,佢話唔反對,仲提我要通知醫師幾時西醫做D乜,要溝通得好啲喎。

JM, 你加油呀!AMH 只反映卵子數目,而唔代表質素。你33歲IVF 值博率都高。

大宅

聽完你咁講都對佢有信心d,希望佢幫到我但係有人話睇卵子質素係睇fsh?我都高到去17.3多謝妳,亦都祝你早日達成心願

大宅

呢樣野我就久病成醫啦!
我睇過三個醫生,全部都話驗血(FSH 或 AMH)和超音波唔可以評估卵子質素,要真係做IVF用到先知。

複式洋房

我介紹尖沙咀鄭競偉醫生(Dr Tay), 我啱啱寫咗一篇I VF全過程分享,希望可以幫到你。我38歲,非常幸運,Dr Tay幫我IVF一次就bingo。

複式洋房

Deedeesmom 發表於 22-1-2 22:10

我介紹尖沙咀鄭競偉醫生(Dr Tay), 我啱啱寫咗一篇I VF全過程分享,希望可以幫到你 ...

先多謝你❤️等我睇吓先(emoji)(emoji)

首頁

尾頁

跳至