自由講場

跳至

首頁
12345...6

尾頁

子爵府

2023年兔年勳章 牛年勳章

我屋苑有FB群組,由業主/租客組織,大家會上去free各種物件,傢私、電器、鋼琴、圖書、衫、植物⋯⋯ 大件物品大家自己約時間交收,細件物品就可以放座頭通知對方自取。我覺得超正超環保,又便利大家處理
唔知大家屋苑有冇類似安排?

公爵府

funseller 發表於 21-12-31 07:48
我屋苑有FB群組,由業主/租客組織,大家會上去free各種物件,傢私、電器、鋼琴、圖書、衫、植物⋯⋯ 大件物 ...

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 最關心BB問題熱投勳章 我的育兒心得勳章 2011精緻種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

我屋苑有FB群組,由業主/租客組織,大家會上去free各種物件,傢私、電器、鋼琴、圖書、衫、植物⋯⋯ 大件物 ...

我個屋苑都有啊,我覺得好好...大家會free...又或是以物易物...

funfun759    發表於 21-12-31 13:21
la_source    發表於 21-12-31 11:06

珍珠宮

好好喎,可環保。我如換電器,而舊嘅又冇壞,都會問吓樓下保安要唔要,佢地好多時要,試過有暖風機,風扇等,佢地放管理處用。
如果有似你屋苑咁就更方便了

水晶宮

我屋苑無group
只有會所貼下notice

男爵府

幾好喎

水晶宮

熱血勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

間中見到有物資放座頭,有需要自取

伯爵府

我屋苑個住客羣組係小圈子運作,如果係租客&唔係颜色人一律唔俾入羣組,不入也罷!

琥珀宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子探索遊 畀面勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

有,仲有好多free coupon

子爵府

九龍站幾個屋苑都有一個whasapp group,都係放野free野同分享資訊,非常好用。

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

我冇join自己區
不要從別人的嘴裡去認識我

珍珠宮

牛年勳章

回覆樓主:

男爵府

回覆樓主:

有呀

珍珠宮

回覆樓主:

我果個都係。但有既更多係投訴,邊個邊個保安做得唔好, 又鬧唔鎖車。 其實我都係想睇資訊,但見到d公審post好煩。8婆咁。

珊瑚宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章

回覆樓主:

有好耐

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

有呀

男爵府

牛年勳章

男爵府

我屋苑都有,連埋附近幾個屋苑一個fb group, 有free 有交換,都係可以放座頭取走。但前排有屋苑d 人擺好耐都唔取走,或者排完又唔記得拎,攪到人地座頭保安好難做。宜家我地個屋苑同嗰個屋苑係一管理公司,直情唔比擺野座頭了。

水晶宮

有呀幾好
xoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxo

侯爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 hashtag影視迷勳章

有,仲有團購Group

首頁
12345...6

尾頁

跳至