跳至

首頁

尾頁

伯爵府

第一次寄包裹去美國,大約10KG,想問下用邊間寄比較好?thx

大宅

我最近寄野去美國, 用Alrightexpress, 非常方便.

子爵府

回覆 smallmui 的帖子

我平時是用郵局寄,那你這間寄是怎樣收費呢?

大宅

回覆 kkyyn 的帖子

2022 年3月寄8.98kg by DHL , 因為食物要申請MSD report , 大約收費HK$6.2K 2022 年5月寄5K by FEDX , MSD report , 收費HK$ 1020

以上都是由ALRIGHTexpress 幫我報關, 包裝, 申請食物MSD , 寄出, 而且佢地會話我知邊D食物可以寄先寄, 暫時這間公司服務是不錯.

如果你他公司, 可否介紹, THANKS

子爵府

郵局應該平些,14kg$1400,但所有報關填表包裝要自己整好晒,你那間方便但貴

大宅

kkyyn 發表於 22-6-15 17:38
郵局應該平些,14kg$1400,但所有報關填表包裝要自己整好晒,你那間方便但貴
郵局寄air 14kg 只係hkd$1400?
我以往係郵局寄EMS , 4KG 都要5百多元WO. 有這麼平嗎?

現在寄野去美國, EMS 只提供2KG 以下 , Vantage 好多食物又唔比寄. 無奈要搵呢D agent 寄

大宅

smallmui 發表於 22-6-16 11:51
郵局寄air 14kg 只係hkd$1400?
我以往係郵局寄EMS , 4KG 都要5百多元WO. 有這麼平嗎?

sorry, 原來我計錯左, 9KG -10KG 運費係HK$ 1650

子爵府

回覆 smallmui 的帖子

我是寄平郵,2個半月到美國那種

首頁

尾頁

跳至