嬰兒醫護

跳至

首頁

尾頁

子爵府

7月頭又要覆診啦,每次都好驚醫生話要做術,上次已經比多半年觀察期架啦,家陣都2歲半仲有成個5毫子咁大未生埋,點算,有無人或聽過人講呀,西醫話除左手術無其他方法,有無人可以幫到我呀

伯爵府

原帖由 伴伴me 於 09-6-10 11:12 發表
7月頭又要覆診啦,每次都好驚醫生話要做術,上次已經比多半年觀察期架啦,家陣都2歲半仲有成個5毫子咁大未生埋,點算,有無人或聽過人講呀,西醫話除左手術無其他方法,有無人可以幫到我呀 :cryi ...

請問點樣先知道腦荀未生埋架. 同埋通常BB幾大先至生埋個腦荀呢. THANKS! 有時我都好驚唔覺意會大力襟仗1落去佢個腦荀到.,

別墅

原帖由 第二任媽媽 於 09-6-10 12:41 發表

請問點樣先知道腦荀未生埋架. 同埋通常BB幾大先至生埋個腦荀呢. THANKS! 有時我都好驚唔覺意會大力襟仗1落去佢個腦荀到.,

我係12個月健康院見e生時e生主動check,然後話"生埋左喇“。

子爵府

我個仔兩歲先生埋晒,一直醫生都跟進緊,你唔洗擔心住我聽醫生講有些三歲先生埋.我問親醫生或者姑娘都無話一定要做手術,個答案永遠都係睇情況如果進步慢就俾時間,如果真係無進度先睇下咩問題再算.

子爵府

大部份歲半,個腦筍位中間仲係軟
原帖由 第二任媽媽 於 09-6-10 12:41 發表

子爵府

佢因為呢樣野一路都係政府醫院兒科跟,因為有醫生話有d bb係吾識自己生,我好驚佢係個隻,佢之前抽左血啦
原帖由 pollybell 於 09-6-10 13:46 發表
我個仔兩歲先生埋晒,一直醫生都跟進緊,你唔洗擔心住我聽醫生講有些三歲先生埋.我問親醫生或者姑娘都無話一定要做手術,個答案永遠都係睇情況如果進步慢就俾時間,如果真係無進度先睇下咩問題再算. ...

別墅

我之前有個朋友的仔都是這case亦說要做手術,直到現在差不多4歲都無做的,但就定期覆診~~放鬆些,或許你的小朋友亦不做呢!!!!

子爵府

佢4歲都未埋,佢mama&papa都會好似我咁 我都係吾想佢做呀
原帖由 HangPig 於 09-6-11 16:58 發表
我之前有個朋友的仔都是這case亦說要做手術,直到現在差不多4歲都無做的,但就定期覆診~~放鬆些,或許你的小朋友亦不做呢!!!!

男爵府

請問點樣先知道腦荀未生埋架, 如未生埋有什麼特徵可
見到. thanks.

子爵府

模下就知,在額頭對上,凹左既林林地.
原帖由 yeungmammy 於 09-6-12 13:21 發表
請問點樣先知道腦荀未生埋架, 如未生埋有什麼特徵可
見到. thanks.

首頁

尾頁

跳至