自由講場

跳至

首頁
12345...7

尾頁

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

吓! 我地要科興喎! 乜政府淨係同外國買疫苗 咋?

聶德權:下周在新界三地增設復必泰疫苗接種點 - 香港 - 香港文匯網 (wenweipo.com)

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

政府唔知 好多人想打科興咩?..
佢嫌復必泰唔夠多位淨?

2019冠狀病毒病疫苗接種計劃 - 預約系統 - 預約狀況 (covidvaccine.gov.hk)

翡翠宮

點解注種復必泰地點咁多位, 仲要增設地點打復必泰? 唔係唔係 遲早香港只係可以復必泰?

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 開心吸收勳章

我識好多人係想打科興喎,尤其佢哋屋企既老人家。

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

selinako^^ 發表於 22-2-12 11:08

聶德權:下周在新界三地增設復必泰疫苗接種點 - 香港 - ...

又係復?好多老人家排科喎
放下自在

公爵府

牛年勳章

回覆樓主:

我地要科興啊。老公夠期要打第三針,疫苗中心約唔到,診所又約唔到

翡翠宮

yuyueng 發表於 22-2-12 12:00
我識好多人係想打科興喎,尤其佢哋屋企既老人家。

政府從來冇聽民意, 我都唔明 好多聲音話科興, 佢就越開越多復必泰
遲D想卸落市民度: 有針冇人打, 跟住搏命收緊

男爵府

有好過冇,而家無論復定科都fully booked

珍珠宮

聶德權:下周在新界三地增設復必泰疫苗接種點 - 香港 - ...

我認識既不論黃藍都係想打科興

selinako^^    發表於 22-2-12 12:08

翡翠宮

rebeccalin 發表於 22-2-12 12:01
我地要科興啊。老公夠期要打第三針,疫苗中心約唔到,診所又約唔到
...

我尋日 係元朗天水圍行左3,4個鐘...搵診所打科興, 間間診所門口座滿人等打針...又話要控制人流, 宜家條街 變相仲多左人流, 好多人都學我咁
要即日約 每日20-30個位.. 手快有手慢冇, 救命呀

象牙宮

selinako^^ 發表於 22-2-12 12:03
政府從來冇聽民意, 我都唔明 好多聲音話科興, 佢就越開越多復必泰
遲D想卸落市民度: 有針冇人打, 跟住搏 ...
科興診所都可以做比較易處理,
復必泰儲存又有限期,所以中心處理會好d,
記得之前天水圍診所用過期疫苗。

水晶宮

回覆樓主:

之前公布的數據,係打復必泰嘅人多
係bk至成日講科興

April    發表於 22-2-12 14:35

公爵府

牛年勳章

selinako^^ 發表於 22-2-12 12:06
我尋日 係元朗天水圍行左3,4個鐘...搵診所打科興, 間間診所門口座滿人等打針...又話要控制人流, 宜家條街 ...

前幾天我打去問有間診所話下午三點半有十個名額,於是叫老公提前收工立即趕去排隊。兩點半去到診所,老公話前面已經有十一個人排緊,我叫佢問清楚係唔係全部排隊打疫苗。佢問左話係,排頭位那個人話早上六點半已經排緊。唔通日日唔返工走去撲疫苗?我老公話唯有遲D打第三針。兩個仔女過十日夠期打第二針,都唔知去邊度搵針打

大宅

我兩老都係等科興!點解唔開多啲科興,或者增加流動車!!!!

selinako^^    發表於 22-2-12 12:12

翡翠宮

mercurycc 發表於 22-2-12 12:07
科興診所都可以做比較易處理,
復必泰儲存又有限期,所以中心處理會好d,
記得之前天水圍診所用過期疫苗。

但需求係科興多, 應該以數量 衡量
可以1000個位 一半一半, 唔好一面倒淨係得復必泰
網上社區表種中心 其實復必泰仲有位, 科興反宜冇

男爵府

同意,我第三針繼續想打科興!

selinako^^    發表於 22-2-12 12:15

翡翠宮

rebeccalin 發表於 22-2-12 12:10
前幾天我打去問有間診所話下午三點半有十個名額,於是叫老公提前收工立即趕去排隊。兩點半去到診所,老公 ...

我尋日去問, 有個太太同我講: 問下姑娘啦, 但佢唔停講: 我都排左3個鐘, 我都排左3個鐘......
後面果個: 我排左5個鐘呀

禁止訪問

牛年勳章

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

selinako^^ 發表於 22-2-12 12:06
我尋日 係元朗天水圍行左3,4個鐘...搵診所打科興, 間間診所門口座滿人等打針...又話要控制人流, 宜家條街 ...

係呀,每經過診所都見有20+排隊,肯定係排打針
放下自在

象牙宮

selinako^^ 發表於 22-2-12 12:11
但需求係科興多, 應該以數量 衡量
可以1000個位 一半一半, 唔好一面倒淨係得復必泰
網上社區表種中心 其 ...
岩睇新聞好似科興都加開地方,你睇下。

首頁
12345...7

尾頁

跳至