自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 畀面勳章

頭先小巴上聽到個6~70歲鄉音未除嘅阿婆,大大聲自言自語講: 感冒黎啫,洗乜驚!宜家爆到咁,無得救㗎嘞!
我聽到真係覺得難聽過粗口,亦理解點解香港點解爆得咁勁!多得呢D人唔少!.心嗰句想講:咁多人C唔見你C

無諗過連D阿婆都咁唔化

侯爵府

牛年勳章 2018復活節勳章

回覆樓主:

聽屋企啲後生講得多
潛移默化

珍珠宮

回覆樓主:

今日14人C,由70~89歲! 全部老人家

珍珠宮

Gorgor0612 發表於 22-2-20 17:47
今日14人C,由70~89歲! 全部老人家

你同佢講,我就唔驚,死果d都係老人家,睇下佢驚唔驚

公爵府

前幾日出門口入(車立),聽到(車立)裡面嘅人鬧緊一個阿婆唔戴口罩,個阿婆大大聲咁鬧:戴唔戴口罩都中架啦!我無你地咁驚死呀!

果下我突然間撻著咗,同阿婆講:你唔驚死不如你由呢度跳落去啦!點解仲要搭(車立)呢?

全部人靜哂…..

TinyTomato    發表於 22-2-20 20:28
hphpphph    發表於 22-2-20 18:41

琥珀宮

yipsiumee 發表於 22-2-20 17:52
前幾日出門口入(車立),聽到(車立)裡面嘅人鬧緊一個阿婆唔戴口罩,個阿婆大大聲咁鬧:戴唔戴口罩都中架啦! ...

好勇

琥珀宮

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

唉!就係被毒媒、黃c嘅謊言毒上腦!
若要人不知 唔好咁低B !  : P

子爵府

2023年兔年勳章 虎到金來勳章

mcs74 發表於 22-2-20 17:50

佢大概都唔會驚,除非自己中左。之前外國人好多都係咁。
It's not that I'm so smart, it's just that I stay with problems longer.

珍珠宮

mcs74 發表於 22-2-20 17:50

唉!你講得好啱! 當時我同C6對望一下,決定慳返啖氣!呢D人真係唔見官材唔流眼淚

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

Gorgor0612 發表於 22-2-20 17:42
頭先小巴上聽到個6~70歲鄉音未除嘅阿婆,大大聲自言自語講: 感冒黎啫,洗乜驚!宜家爆到咁,無得救㗎嘞!
...

身邊好多人咁講
不要從別人的嘴裡去認識我

珍珠宮

前幾日出門口入(車立),聽到(車立)裡面嘅人鬧緊一個阿婆唔戴口罩,個阿婆大大聲咁鬧:戴唔戴口罩都中架啦! ...

你勁 其實我都會咁反應!

伯爵府

...

侯爵府

2024年龍年勳章

有啲老人家真係把口吾收, 可能就係平日啲人見佢老讓下佢哋由佢哋亂噏24!

吾戴口罩佢死佢事, 而家係公共衛生同法律問題!

禁止訪問

珍珠宮

回覆樓主:

其實日日有記者會,係咪可以呼籲下D老人家唔好輕視疫情!對老人家C亡率仲高!從來無見到過有高官呼籲疫情叫市民小心D

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章 笑得好勳章

哈哈~ JM 好嘢

男爵府

...

所以好多食古不化,沒有危險意識。成日新年要團聚,要拜年,要食飯。結果有眼睇。

侯爵府

其他人驚唔驚死唔關我事 ,
d人唔配合公共政策,郁d話 我唔驚,我有權決定自己d嘢,點解要逼我,
結果有事就用公共資源,傳染比人又唔使負責,,,唔係話你配合公共政策就一定唔會傳染人但係起碼你努力去避免,努力盡責,而唔係樣樣唔肯配合跟住影響他人,唔聽指引跟住浪費公共資源囉

伯爵府

Sorry! 你好勇但我笑佐

珍珠宮

回覆樓主:

如果染疫無打疫苗,政府應考慮收取醫療費用,因為染疫者無盡好社會責任

Lihoma    發表於 22-2-20 18:19

首頁

尾頁

跳至