自由講場

跳至

首頁

尾頁

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

哎,呻工人
家有寵物,貴一貴買pet friendly拖地水,教晒工人用
點知佢失驚無神走去加滴露,大佬我隻狗周地瞓,瞓完又lam ,想食瓜佢咩!
我從來只叫佢用指定果樽嘢拖地,好彩我個鼻夠靈
(唔怪得工人咁怕full time mom,當阿mom坐喺屋企,咩都現晒形)

伯爵府

我無工人~
以前養狗,隻狗嘔,就知道拖地水出事,之後用清水拖~

複式洋房

Charlotte_mom 發表於 22-2-24 13:53
哎,呻工人
家有寵物,貴一貴買pet friendly拖地水,教晒工人用
點知佢失驚無神走去加滴露,大佬 ...

佢地雙面人得好緊要架!我工人做左幾年都好似思覺失調咁突然做錯哂D嘢,同第一日嚟無分別!佢地而家一定好唔like亞Mom亞Sir同D細路响晒屋企,我工人一日到黑就話要wiwi,一 wiwi 就10分鐘避世

水晶宮

牛年勳章 2018復活節勳章

Charlotte_mom 發表於 22-2-24 13:53
哎,呻工人

佢係咪覺得疫情嚴重驚拖地水唔夠力

la_source    發表於 22-2-24 15:30

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

哎,呻工人

不要從別人的嘴裡去認識我

侯爵府

以前SARS用稀釋漂白水拖地, 隻狗對眼腫咗先知奶嘢, 之後就只用熱水拖了

大宅

哎,呻工人
可能佢都緊張所以用錯左

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

我隻拖地水不嬲用開,用咗幾年
之後有Covid時check到佢成份夠對付冠狀病毒(記唔記得有期咩清潔劑都搶,於是我就拎屋企所有現貨去睇成份),仲好開心突然發現貴得有價值,屋企一大樽,發啦!
工人真係失驚無神突然玩失憶,突然就拎起枝滴露嚟用,話知道滴露可拖地
真係攞你命三千!

伯爵府

我工人都係,我一向用開一隻係特定地板水。有一天我聞到好大漂白水,我話你抹地用了漂白水?佢話係,加了漂白水。

男爵府

回覆樓主:

我覺得係佢地通病,叫佢做野標準第一日ok, 佢地會每日改d每日改d, 你又唔會日日check住佢,好喇,到有一日當你發現佢做錯哂叫佢改番,佢就會話佢不嬲咁做無錯,係你錯

王國長老

ivycwl 發表於 22-2-24 15:29
我工人都係,我一向用開一隻係特定地板水。有一天我聞到好大漂白水,我話你抹地用了漂白水?佢話係,加了漂 ...

漂白水,廁所用丫;滴露,洗衫用丫;唔同嘢有唔同用途㗎嘛
我唔介意佢問,但佢無問

王國長老

97+01 發表於 22-2-24 15:30
我覺得係佢地通病,叫佢做野標準第一日ok, 佢地會每日改d每日改d, 你又唔會日日check住佢,好喇,到有一 ...

佢又無話我錯,佢咪答我oh sorry I don’t know囉 (但永遠唔會問)

大宅

我覺得佢地係咁! 成日會突然跳制,唔記得哂D野. 最慘係, 佢地又唔問, 跟住就亂咁嚟! 之後就係咁講: don't know...I don't know.....

珍珠宮

Charlotte_mom 發表於 22-2-24 15:26
我隻拖地水不嬲用開,用咗幾年
之後有Covid時check到佢成份夠對付冠狀病毒(記唔記得有期咩清潔劑都搶,於 ...

翡翠宮

牛年勳章

我明,都唔知點解佢地會突發性唔識做亂咁黎,明明之前做開用開……佢地尼樣民族性基因真係好強

子爵府

有沒有魚缸, 有的話睇緊D, 可能都有加滴露

首頁

尾頁

跳至