自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

朋友話喺facebook網上開舖,
俾錢然後不使睇看舖就有利息攞回,但是而家越入越多錢,已經入咗四萬幾,佢個上線叫佢再入多兩萬之後,先可取回錢,我朋友仲要叫其他朋友借錢去入

我覺得佢係俾人呃咗,但佢堅持話冇因為之前啲錢一直都攞到

大宅

回覆樓主:

https://youtu.be/6APzQllRapU
叫佢睇下sunny呢條片雖然唔係開舖,但都係不斷入錢,而且金額越黎越大。
十成比人呃左

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 畀面勳章

回覆樓主:

吓!好典型網络騙案啦!輸少當赢啦

子爵府

Gorgor0612 發表於 22-4-4 14:08
吓!好典型網络騙案啦!輸少當赢啦

但佢唔信吖

子爵府

chansiuho 發表於 22-4-4 14:08
https://youtu.be/6APzQllRapU
叫佢睇下sunny呢條片雖然唔係開舖,但都係不斷入錢,而且金額越黎 ...

唔該晒,即刻 forward俾佢

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章

mloved0210 發表於 22-4-4 14:08
但佢唔信吖

你叫佢而家攞錢睇下攞唔攞到

水晶宮

100%係.

水晶宮

入左去出唔返黎.
你唔注資,係拎唔返舊錢,
不停咁入錢.

子爵府

點解成日都有人信呢啲呃人fb post架!個啲話咩家庭手工,送到屋企做。又係日日出post都有人話有興趣架喎⋯

大宅

回覆樓主:

呢啲買單員, 騙案 好多,
初初頭幾單可能畀到錢你,但之後不斷叫你入錢買單.......

其實上網打 買單騙案 都好多啦!

叫佢唔好再信啦!

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

橋唔怕舊,最緊要受。唉,叫佢集合受騙既,報警啦!
這個世界上所有的愛都是以聚合為最終目的,只有一種愛以分離為目的,那就是父母對孩子的愛。 父母真正成功的愛,就是讓孩子盡早成為一個獨立的分個體﹗

瑪瑙宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

唉, 有咁著數咩

翡翠宮

2018復活節勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

x00_00x 發表於 22-4-4 14:14
點解成日都有人信呢啲呃人fb post架!個啲話咩家庭手工,送到屋企做。又係日日出post都有人話有興趣 ...

總有離別的時候

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

回覆樓主:

好明顯已被騙

珍珠宮

mloved0210 發表於 22-4-4 14:06
朋友話喺facebook網上開舖,
俾錢然後不使睇看舖就有利息攞回,但是而家越入越多錢,已經入咗四萬幾,佢個 ...

一定係,你不如copy這條link比佢睇,但是你什麼都不要多講,只話比佢知,好啱佢睇下,等佢自己去思索。,https://youtu.be/6APzQllRapU

水晶宮

回覆樓主:

清醒吓la,唔好再入錢,騙局來的。
到佢入完4萬後話唔夠錢入貨要再入錢,永之後又其它理由叫再入錢

子爵府

mln 發表於 22-4-4 14:26
一定係,你不如copy這條link比佢睇,但是你什麼都不要多講,只話比佢知,好啱佢睇下,等佢自己去思索。,h ...

啱啱畀咗佢睇,唔知佢有冇開嚟睇,琴日佢仲話之前東張西望都有講過係呃人,但係佢依然覺得可以攞返錢

珍珠宮

畀面勳章

之前東張好似有報導過類似騙局

子爵府

mloved0210 發表於 22-4-4 14:28
啱啱畀咗佢睇,唔知佢有冇開嚟睇,琴日佢仲話之前東張西望都有講過係呃人,但係佢依然覺得可以攞返錢 :igi ...

作為朋友你都乜都做晒架啦⋯

子爵府

x00_00x 發表於 22-4-4 14:30
作為朋友你都乜都做晒架啦⋯

佢本來叫我借錢,我問佢咩事,咁佢講咗出嚟,我已經即時同佢講,你畀人呃咗,但佢都係唔信 我同佢分析都係冇用

首頁

尾頁

跳至