自由講場

跳至

首頁
12345...14

尾頁

子爵府

如不用考慮校網,工作地點。
大家鐘意會考慮埋屋苑,單楝嗎?
謝謝
補充資料:2人住,有1架車要泊。1000萬左右budget。

男爵府

Glamouri 發表於 22-4-9 17:42
謝謝

跑馬地
我有一個幸福家庭, 大小姐Christy, 二小姐Chloe, 兩位小姐日日激到我飛起, 不過有佢地又真係好開心 :-D  :-D  :-D

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 HiPP勳章(1)

謝謝

只為工作不如租近公司,車費都慳返

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 HiPP勳章(1)

謝謝

單幢唔錯,我鐘意一梯兩伙至四伙,仲要分雙單數lift 先lift 又唔洗得太耐

水晶宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章

南區

子爵府

ChristyMum 發表於 22-4-9 17:44
跑馬地

謝謝,期待分享多點那個社區的好處

子爵府

pomanlife 發表於 22-4-9 17:46
單幢唔錯,我鐘意一梯兩伙至四伙,仲要分雙單數lift 先lift 又唔洗得太耐
...

都係,我朋友住的地方,返工繁忙時間,低層難入lift

大宅

謝謝

太古鰂魚涌咩都有,行山海濱大型超市太古城平時唔使走去第二區好方便。
西區就多西式cafe 餐廳,單棟樓多但地方都幾乾淨企理。
南區我都返過工需然有地鐵,如響香港仔同cyberport放工時間出cwb或西區都幾塞車。
我以前好鐘意跑馬地。

子爵府

maymay8866 發表於 22-4-9 18:36
太古鰂魚涌咩都有,行山海濱大型超市太古城平時唔使走去第二區好方便。
西區就多西式cafe 餐廳,單棟樓多 ...

謝謝呀,太古鰂魚涌,行山係咩路線?

大宅

Glamouri 發表於 22-4-9 19:02

呢度有個柏架山入口 可以去大潭水塘 或陽明山莊。
我以前周末都係上山一個鐘行個圈好舒服

http://www.nicespotshk.com/items/ahNzfm5pY2VzcG90c2hvbmdrb25ncigLEgZzY2hlbWEiCnRlY2htYXhhcHAMCxIFaXRlbXMYgICAgNS6wQsM.html

水晶宮

Glamouri 發表於 22-4-9 19:02

鰂魚涌市政街市旁斜路,又或南豐新邨行上去都得。行上大風拗,可去大潭。我同細個小朋友行就行短途,經紅屋、樹木研習徑、古蹟大爐頭。

珍珠宮

回覆樓主:

深,淺水灣

男爵府

大姑娘 發表於 22-4-9 19:36
深,淺水灣

子爵府

EstrellaDamm 發表於 22-4-9 19:21
鰂魚涌市政街市旁斜路,又或南豐新邨行上去都得。行上大風拗,可去大潭。我同細個小朋友行就行短途,經紅 ...

謝謝Jm,長知識

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 畀面勳章

pomanlife 發表於 22-4-9 17:46
...

同意

彩鑽殿

cecelc 發表於 22-4-9 20:11
同意

原來有人都有同感架

我以為我自己比較孤僻添

大宅

寳馬山

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 畀面勳章

pomanlife 發表於 22-4-9 20:12
原來有人都有同感架

我以為我自己比較孤僻添

原來你都係
我諗住咁樣少d機會撞到鄰居

彩鑽殿

cecelc 發表於 22-4-9 20:14
原來你都係
我諗住咁樣少d機會撞到鄰居

第一唔鐘意等lift 等十分八分鐘
第二唔洗同人打交道
第三大廈冇咁多人出出入入,住慣左就知大家住邊層邊戶

子爵府

好媽媽勳章

赤柱

首頁
12345...14

尾頁