自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

泰國機場公司(AOT)預計,4月11日至17日估計6個國際機場將迎來100萬遊客,較去(2021)年同期增加逾100%。其營運素萬那普、廊曼、清萊、清邁、普吉及合艾國際機場,此期間將有9310個航班抵達,較去年同期增加14.48%,其中國際航班佔2490班,成長率為123.14%。

水晶宮

popolun 發表於 22-4-12 16:38
泰國機場公司(AOT)預計,4月11日至17日估計6個國際機場將迎來100萬遊客,較去(2021)年同期增加逾100%。其營 ...

同上年同期比較增100%, 但更想知回復到疫情前幾多

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 笑得好勳章

這個預期有預測埋新增疫情個案,同推算醫院負擔能力嗎?有得必有失要做好兩手準備。

子爵府

有疫情又點?
要呼吸就有危險。
斷哂自己水糧,就算未中招都民不聊生。

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章

414928 發表於 22-4-12 16:55
這個預期有預測埋新增疫情個案,同推算醫院負擔能力嗎?有得必有失要做好兩手準備。 ...

其實入境前要做 test,確診大部分無病徵或輕症,對醫院做成好大壓力?

子爵府

這個預期有預測埋新增疫情個案,同推算醫院負擔能力嗎?有得必有失要做好兩手準備。 ...

泰國而家輕症全部都係家居隔離,政府會派藥物同埋檢測包!
重症先至會入醫院

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 笑得好勳章

pauline_c 發表於 22-4-12 16:57
其實入境前要做 test,確診大部分無病徵或輕症,對醫院做成好大壓力?

如果入境前個測試係好準確的話,我想知香港爆發的菌從可而來?我唔知泰國本地接種率高唔高,當多外來客時受傳播風險就會增加,如果本土接種好似香港咁,就好易爆發。

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章

414928 發表於 22-4-12 17:04
如果入境前個測試係好準確的話,我想知香港爆發的菌從可而來?我唔知泰國本地接種率高唔高,當多外來客時受 ...

世上無100%準確嘅測試。香港爆發亦唔係單一傳播做成。
泰國接種率低過香港,朋友喺泰國住,據佢所知,泰國而家差唔多如常生活。確診數字高,重症唔多。

寶石宮

大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

開返關有幾奇?

伯爵府

香港宣佈泰國返嚟只需隔離7日,識人即刻買機票一家大細飛泰國玩番轉,泰國有咩好驚?

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 畀面勳章

回覆樓主:

0 同任何數值比都可以係100%

大宅

各國經濟都撐唔住了,要開旅遊業

男爵府

好媽媽勳章

識人已飛泰國旅行

男爵府

嘩,勁呀

象牙宮

回覆樓主:

唔使隔離,一定多返旅客!全世界有幾多政府成日派錢補償丫,咪香港囉!無錢派就要開放比市民搵錢生活架啦!泰國日日超過2萬宗,好少人死

象牙宮

人地日日超過2萬宗,好少人死,醫院都無話爆煲架!

象牙宮

carmen911 發表於 22-4-12 16:57
有疫情又點?
要呼吸就有危險。
斷哂自己水糧,就算未中招都民不聊生。

係,但香港人唔係咁諗!斬腳趾避沙蟲中...無影響自己就覺得咩都唔可以開唔可以做

子爵府

TMC3012 發表於 22-4-12 17:20
開返關有幾奇?

政府起碼夠膽試!旅客又唔怕死

象牙宮

bikat 發表於 22-4-12 17:33
各國經濟都撐唔住了,要開旅遊業

就算唔係旅行,都要開關啦!做生意既人唔使去外地咩?下下視像做生意咩?每次隔離14日

大宅

回覆 popolun 的帖子

外國果邊啲人中過一次兩次三次都無事,身體抗體愈黎愈強,點會怕

首頁

尾頁

跳至