自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

牛年勳章

https://www.info.gov.hk/gia/general/202204/18/P2022041500323.htm

主子多咗好多公園可以去啦

la_source    發表於 22-4-19 16:43

公爵府

伯爵府

狗公園就狗公園
叫寵物公園D人又帶電兔入去架啦

不過外國都越黎越多愛狗人仕反對狗公園

禁止訪問

伯爵府

回覆樓主:

有需要咁多咩,平日冷冷清清。假期先多人

珍珠宮

牛年勳章

pretty_cat 發表於 22-4-18 18:48

呢啲係「寵物共享公園」,並非專門設計給寵物使用既寵物公園,平日或假日,市民無論有寵物與否都可享用

珍珠宮

開心吸收勳章

pretty_cat 發表於 22-4-18 18:48

太多!起啲公園俾老人家同兒童好過。人都未照顧到,去照顧動物!

珍珠宮

虎到金來勳章

TOMMY4321 發表於 22-4-18 18:44
共享指人同動物,香港小孩玩嘅地方唔多
即係鼓勵多d人養狗,其實香港咁迫,如唔係住house,有花園,隻狗狗好慘

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 FUN享自然‧郊遊一夏

kwokdicken 發表於 22-4-18 18:41
狗公園就狗公園
叫寵物公園D人又帶電兔入去架啦

侯爵府

疫情時經過過,小朋友玩嘅遊樂設施封哂,但呢d狗公園有開,我見有d小山丘嘅設施,有d小朋友行上去玩,我都想問點解呢d唔洗封
我沒有很多朋友, 但有你們就足夠~~~我沒有很多錢,但我所擁有的東西已經比別人多~~~我沒有很多老公, 但有一個把我寵壞就已經足夠

禁止訪問

珍珠宮

牛年勳章

lovececing 發表於 22-4-18 19:37
疫情時經過過,小朋友玩嘅遊樂設施封哂,但呢d狗公園有開,我見有d小山丘嘅設施,有d小朋友行上去玩,我都 ...

你係指寵物公園定寵物共享公園?我好少帶狗去,不過我知好多狗狗一定要出街先poo poo, 所以即時疫情嚴峻,政府都唔會封呢啲狗公園,封咗變相鼓勵主人帶狗狗通街疴

子爵府

InkCartridge 發表於 22-4-18 19:29
太多!起啲公園俾老人家同兒童好過。人都未照顧到,去照顧動物!

好無奈,但好多人凑猫狗去海灘玩一日都吾得閒陪父母。

wcpcelia    發表於 22-4-19 16:38

侯爵府

Piaget 發表於 22-4-18 19:48
你係指寵物公園定寵物共享公園?我好少帶狗去,不過我知好多狗狗一定要出街先poo poo, 所以即時疫情嚴峻, ...

原來有份嫁,咁真係唔知,只知個公園係好多狗仔去嘅
我沒有很多朋友, 但有你們就足夠~~~我沒有很多錢,但我所擁有的東西已經比別人多~~~我沒有很多老公, 但有一個把我寵壞就已經足夠

子爵府

TOMMY4321 發表於 22-4-18 19:37
唔可以咁講,外傭、小孩更需空間,人好多時候要排先。

係香港,除非住過千呎樓或村屋house, 其實屋細養狗都幾虐畜㗎。
人都末顧掂,整多D普通公園,綠化區,自修室咪仲好。

伯爵府

回覆樓主:

德政,讚

水晶宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章

回覆樓主:

政府終於都為動物做件好事

子爵府

把鬼咩 勁多狗屎

珍珠宮

InkCartridge 發表於 22-4-18 19:29

大人都可以共享,只不過可以比狗入咋喎,有d大人細路有養狗又想去公園玩,一次照顧晒未重好,好多細路見到狗仔都好開心加喎,教育下細路愛護下動物吾好咩

侯爵府

BK Milk勳章

回覆樓主:

我喜歡狗,
但狗的ww, 會點處理呢?

因我去市鎮公園大草地坐下時,看到有小孩周地玩,又有小狗疴 bubu。
感覺不衛生啊

首頁

尾頁

跳至