論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

大宅

因為有朋友親身經歷,印尼姐姐續約,原本間公司收費太貴,就去搵其他agent公司,agent公司極力遊說姐姐唔好續約,幫佢搵新僱主,朋友姐姐好才肯講出真相,所以我諗住自己去印尼領事館處理,避免俾agent公司有機可乘

點知印尼領事館回覆疫情關係,唔可以親身帶姐姐續約,一定要經agent做,想證實一下係咪真有其事

伯爵府

BB防敏心得分享勳章 開心吸收勳章 美好大世界2017勳章 DHA勳章 陪月勳章 BK Milk勳章

baby1628 發表於 22-4-21 16:15
因為有朋友親身經歷,印尼姐姐續約,原本間公司收費太貴,就去搵其他agent公司,agent公司極力遊說姐姐唔好續約 ...

如果領事館答覆你,應該都是真的。

天珠殿

虎到金來勳章 2022勳章 牛年勳章 2021勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 玩具勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

印尼續約要經agent

男爵府

baby1628 發表於 22-4-21 16:15
因為有朋友親身經歷,印尼姐姐續約,原本間公司收費太貴,就去搵其他agent公司,agent公司極力遊說姐姐唔好續約 ...

我交齊文件+比$ agent攪續約,工人姐姐從未見過agent,攪掂就call我拎番新合約&passport.

大宅

super_bb88 發表於 22-4-23 21:15
我交齊文件+比$ agent攪續約,工人姐姐從未見過agent,攪掂就call我拎番新合約&passport.
...

可否pm我邊間agent同埋收費幾多錢

大宅

yanyan-mummy 發表於 22-4-23 21:08
印尼續約要經agent

其實一早已經唔需要經agent

天珠殿

虎到金來勳章 2022勳章 牛年勳章 2021勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 玩具勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

baby1628 發表於 22-4-23 23:25
其實一早已經唔需要經agent

菲律賓係可以自己做續約嘅,但係印尼如果你堅持要自己做嘅,領事館或者就會需要搵律師搞,如果你好想自己試吓嘅,可以問清楚領事館需要啲咩文件

大宅

super_bb88 發表於 22-4-23 21:15
...

可以pm agent 資料嗎?
之前問過一間,話僱主同姐姐要一齊出現先搞到。

男爵府

nat2009 發表於 22-4-24 00:23
可以pm agent 資料嗎?
之前問過一間,話僱主同姐姐要一齊出現先搞到。

補充一點~我上一個工人姐姐係係呢間agent度請
現在工人姐姐只係呢間agent續約,未知係咪之前幫襯過,所以冇需工人親自到agent簽名。

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊