美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

有冇Oligio療程分享?
聽聞係韓國新機,
唔知有冇人做過呢?

複式洋房

Heileyccc 發表於 22-4-22 22:43
聽聞係韓國新機,
唔知有冇人做過呢?

我做過呀,一年做一次架咋,感覺幾好呀,同埋比起thermage無咁痛。

男爵府

ChinYi62 發表於 22-4-22 23:14
我做過呀,一年做一年架咋,感覺幾好呀,同埋比起thermage無咁痛。

未聽過,請問邊到有得做?

複式洋房

我做過呀,一年做一次架咋,感覺幾好呀,同埋比起thermage ...

我係上網睇到,你喺邊度做同埋幾多錢呀?可唔可以分享吓

侯爵府

回覆樓主:

呢個療程有咩用㗎?

禁止訪問

伯爵府

2024勳章

我做過呀,一年做一次架咋,感覺幾好呀,同埋比起thermage ...

Oligio official 6個月效果最好, thermage就1年, 能量無咁大效果無咁出

禁止訪問

伯爵府

2024勳章

chitchit0520 發表於 22-6-11 17:08
你好犀利,做過咁多療程
咁Oligio幾錢次呢?
你又去B記嗎?

Oligio疌未做過, 但有留意, 我通常會做下research先
我唔會去B記了

象牙宮

Heileyccc 發表於 22-4-22 22:43
聽聞係韓國新機,
唔知有冇人做過呢?

https://www.oligio.com.hk
Oligio 香港| 韓國第一單極射頻

「無痛版Thermage」? 佢就係來自韓國嘅單極射頻OLIGIO

OLIGIO係咩原理?
OLIGIO係最新3D膠原增生科技,透過單極射頻嘅科技,以立體加熱原理將真皮層加熱,幫助刺激膠原蛋白和彈力蛋白重組新生,令皮膚回復年輕彈力,同時亦都可以減少皺紋、緊緻提升輪廓

OLIGIO點解佢比人叫做「無痛版Thermage」?
相比市面而家大熱嘅緊膚去紋技術,就好似Thermage咁,由於佢能量比較強,咁所以皮膚嘅溫度會升高,對於某部份人嚟講,就會有好「慶」好熱嘅感覺,治療過程就無咁舒適。

不過,OLIGIO最大一個賣點係佢獨有3種能量輸送模式專為亞洲皮膚量身定做,令療程痛感和副作用降至最低,將提拉效果達到最佳。而且,佢仲內置咗獨有
震動功能及智能噴冷模式,一邊做Treatment 同時會噴出冷凍氣體,咁所以皮膚就唔會有太大熱感,舒適度比傳統RF係舒適咗好多。

inSkinhttps://www.inskin.com.hk
Oligio 膠原緊膚療程 (全面), HK$6,800/225發

想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。
快乐不是拥有的多,而是计较的少。  

生悶氣,發脾氣,煩躁,焦慮,失眠.   是指因生气(生闷气、怒气、着急上火生成的火气、思虑生成的郁气)。
理性討論交流者。

伯爵府

你去邊度做?有冇效?

象牙宮

台灣 Oligio 平 thermage 一半以上
Oligio 3D膠原增生科技是採用立體加熱真皮層,刺激膠原蛋白、彈力蛋白重組和新生 ... Oligio玩美電波將施打的痛感降低、療程加速,術後拉提效果明顯。

45min 隨著年紀越大,皮膚質素降低,想回到以前緊繃又光滑肌膚
韓國人氣 #Oigio電波,透過單極射頻的科技,
以立體加熱原理,達至真皮層進行加熱
充盈膠原蛋白和促進彈力蛋白重組

蔡琇如醫師
幫你年輕時的肌膚彈力
減少皺紋提升緊緻度 輪廓更突出

想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。

生悶氣,發脾氣,煩躁,焦慮,失眠.   是指因生气(生闷气、怒气、着急上火生成的火气、思虑生成的郁气)。
理性討論交流者。

禁止訪問

象牙宮

OLIGIO係最新3D膠原增生科技,透過單極射頻嘅科技,以立體加熱原理將真皮層加熱,幫助刺激膠原蛋白和彈力蛋白重組新生,令皮膚回復年輕彈力

Oligio的緊膚力量有效滲透至肌膚每個層面,帶來3D立體加熱效果,極速刺激膠原蛋白收縮和增生。只需600-900發射頻能量的護理,就能締造緊緻、細滑的完美肌膚與面形輪廓。

療程不但效果顯著持久,護理過程也是簡易、快捷,舒適度亦教人稱心滿意,非入侵性的單極射頻療程過程中只會有一種深層而短暫的熱感,正是射頻的電流深入至肌底真皮層所轉化成的熱能,有效快速刺激膠原蛋白收緊和增生,煥發緊緻拉提的塑形效果。

一次性的面部探頭可發出600-900次射頻能量,完美覆蓋整個面部、下巴、頸部等部位

理性討論交流者。

伯爵府

我做 facial嗰間美容院有sell過我,不過我最後都係揀咗做thermage, 因為我怕佢唔夠力,last 得唔耐

首頁

尾頁

跳至