自由講場

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章

問左幾間便利店,一係話吾知咩,一係話佢地掃吾到CODE。就到期都用吾到,以後都吾換。。。請問有無人用到?點解我用吾到?明明貼左貼紙係可以用積分?????

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 HiPP勳章(1) 畀面勳章

ydoris 發表於 22-5-13 08:35
問左幾間便利店,一係話吾知咩,一係話佢地掃吾到CODE。就到期都用吾到,以後都吾換。。。請問有無人用到? ...

mtr個網,有寫邊啲商場,商店可用,可以睇下

侯爵府

有睇呀,跟住間舖地址去都吾用得先嬲。。

大宅

回覆 ydoris 的帖子

港鐵積分係有儲開,但係電子券唔知點解真係用都冇用過,覺得太吸引

大宅

回覆樓主:

佢個電子券成日要係指定mtr商場先用得,我見成日都係德福所以無換

侯爵府

以前有電子卷買麵包,7仔咁架。係個QR code。開左俾店嘟就減幾蚊。呢個卷係開左要scan店舖俾既qr code。店舖無個code,一陣又話佢地無得掃code。去過好多間,初時吾知要去有參加既店。後來跟網頁上店舖搵。一樣用吾到。勁嬲。。

大宅

ydoris 發表於 22-5-13 08:35
問左幾間便利店,一係話吾知咩,一係話佢地掃吾到CODE。就到期都用吾到,以後都吾換。。。請問有無人用到? ...

是否類似下圖的?我上星期在青衣城Mr steak用到.

侯爵府

係呀,但我無個qr code架wor。一開係個相機要scan二維碼。請問你點用法呀?吾該教下我程序啦。謝謝。

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 大廚勳章

我換左10元乘車卷,都是用不到

侯爵府

ydoris 發表於 22-5-13 10:20
係呀,但我無個qr code架wor。一開係個相機要scan二維碼。請問你點用法呀?吾該教下我程序啦。謝謝。 ...

打去客服度搞清楚

我去過德福廣場outback 扣到錢
好似真係有個code畀我scan

侯爵府

CrabPincers 發表於 22-5-13 10:29

你係咪用八達通app?

男爵府

係咯,之前試過買野唸住用,見到網站呢間明明可以用,點知到比錢用唔到,好似有呃人的感覺!果下勁怒

伯爵府

2024年龍年勳章 2018復活節勳章

先睇清楚使用條款啦,我用過多次沒問題

男爵府

唔會用唔到喎, 我次次都換這個.

大宅

虎到金來勳章 牛年勳章

我次次都用到,10元乘車券分兩種,一種拍手機,一種要拍站機,你係唔係搞錯左?

別墅

回覆樓主:

要根據哩度search, 睇下邊間鋪用得,因為唔係間間可使用

子爵府

+5熱血勳章

你揀app換定數碼站換
app換咗後,拎時會連去八達通app

象牙宮

你係邊款?
之前買月票送張$50 coupon,
要去指定店鋪用,做利店無qr code 用唔到,360只可以用$20,
餅店多數用到的。

男爵府

虎到金來勳章

ydoris 發表於 22-5-13 10:20
係呀,但我無個qr code架wor。一開係個相機要scan二維碼。請問你點用法呀?吾該教下我程序啦。謝謝。 ...

依前一開係有QR CODE,俾店職員掃就可以;依家轉左相機要SCAN二維碼,同職員講用呢張券,我上次都係咁,去UNI買衫,一開係相機,心諗大鑊,無QR CODE點用,職員會俾二維碼你用相機掃就可以用到。

侯爵府

木偶木偶 發表於 22-5-13 11:00
要根據哩度search, 睇下邊間鋪用得,因為唔係間間可使用
原來係咁樣搵間商店出來, 我一路都搵錯左... 7仔係用吾到既.. 真係吾該晒.. 各位有電子卷既, 可以跟住呢個STEP.. 不過以後都吾會再換..

首頁

尾頁

跳至