想生BB

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

37歲半 用CB哈哈笑試咗五六次都失敗
工作時間長壓力大 唔少同事都要辭工生仔嘅行業 老公生活節奏亦不健康 決定去搵醫生check下
假如有需要可以接受做IUI有冇推介?
如果IVF實在太貴太辛苦會選擇唔生

大宅

hunnythepooh 發表於 22-5-22 09:43
工作時間長壓力大 唔少同事都要辭工生仔嘅行業 老公生活節奏亦不健康 ...

感覺上哩度好多人睇仁安同寶德,而我就係睇陳億仕

複式洋房

hunnythepooh 發表於 22-5-22 09:43
工作時間長壓力大 唔少同事都要辭工生仔嘅行業 老公生活節奏亦不健康 ...

睇左醫生先咯,其實ivf 都唔太辛苦既 好多醫生都好有經驗,我自己就仁安睇,加油!

大宅

我本身都諗住順其自然算,但見到啲朋友做ivf 一擊即中,搞到我都決定一不做二不休,都去咗做ivf。我覺得做ivf唔算辛苦。

複式洋房

我38歲,睇鄭競偉醫生,佢叫我做IVF,一擊即中生左個仔。醫生好專業,跟得好足,同埋比到好多心理支持比我,所以我覺得過程唔辛苦。

複式洋房

我38歲,睇鄭競偉醫生,佢叫我做IVF,一擊即中生左個仔。醫生好專業,跟得好足,同埋比到好多心理支持比我,所以我覺得過程唔辛苦。

複式洋房

複式洋房

Deedeesmom 發表於 22-5-29 07:06
我38歲,睇鄭競偉醫生,佢叫我做IVF,一擊即中生左個仔。醫生好專業,跟得好足,同埋比到好多心理支持比我 ...

想問費用大概多少?

別墅

回覆 hunnythepooh 的帖子

費用你預一次十萬出頭至十幾萬,取卵後放胎3萬一次,total就取決於你有幾多胎可以放。至於辛苦,又不至於太辛苦只係心理上要調節,生活作息亦需要配合改善。如果好想要呢啲都可以克服。

別墅

如果你未做過檢查,不如同先生一起做生育檢查先,再唸下一步~唔洗一來就計劃Ivf嘅

複式洋房

2021勳章

建議你排政府

大宅

當年我同你同一年紀都係走去做仁安做IUI, 之後做IVF都唔成功,我建議如果因為錢問題可以排政府,因為費用好平

洋房

claudia99103 發表於 22-6-1 09:17
如果你未做過檢查,不如同先生一起做生育檢查先,再唸下一步~唔洗一來就計劃Ivf嘅 ...

同意 唔洗下下講IVF住 本身37歲好多人自己懷孕生bb 如果檢查哂其實身體無咩特別問題 只係冇時間 IUI就慳時間D囉 寶德都係大概萬幾兩萬倒

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊