懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

想問下大家懷孕4週幾時無咩徵狀正唔正常?我最擔心係我完全唔覺得肚有谷住谷住,又無咩扯扯地痛,好似完全無野喺入面咁,好怕會唔會係宮外孕。。。我上年初初有時明顯會覺得個肚入面有啲野,墜住咁。
而且我今朝驗孕時仲要開頭只出橫線,之後先再出直線,唔係兩條一齊出,而且都無上年有左4週時咁深色。。。
好擔心(emoji)

男爵府

2024年龍年勳章

ccjack 發表於 22-5-25 10:03
想問下大家懷孕4週幾時無咩徵狀正唔正常?我最擔心係我完全唔覺得肚有谷住谷住,又無咩扯扯地痛,好似完全 ...

無咁快肚谷谷架 因人而異 冇人有反應 有人感覺唔到

複式洋房

YYChannn 發表於 22-5-25 11:03
無咁快肚谷谷架 因人而異 冇人有反應 有人感覺唔到

原來會咁。。。因為我上年第一次懷孕時差不多4週已經有明顯反應,個肚又會谷,會感覺到子宮入面有野壓住咁,仲會開始吉吉地,雖然最後6,7週時無左
所以今次已經4週3都無乜反應我就好擔心

大宅

想問下大家懷孕4週幾時無咩徵狀正唔正常?我最擔心係我完全唔覺得肚有谷住谷住,又無咩扯扯地痛,好似完全 ...

我依家8周幾,除咗胸漲、頻尿同間中會惡心。其他感覺咩都無,我都好怕。
我都想知,有冇人好似我咁樣無咩感覺又無事。

複式洋房

HK2 發表於 22-5-25 11:40

我依家8周幾,除咗胸漲、頻尿同間中會惡心。其他感覺咩都無,我 ...

你幾時覆診?應該差不多可以照到閃閃喇噃,到時應該放心啲
你都仲會有幾樣徵狀,我除左少少胸漲之外真係無乜反應
大家都一齊加油

大宅

ccjack 發表於 22-5-25 11:55
你幾時覆診?應該差不多可以照到閃閃喇噃,到時應該放心啲
你都仲會有幾樣徵狀,我除左少少胸漲之 ...

我7周幾已見到閃閃,但我有慣性流產嘅背史,所以日日都好擔心。

大宅

4週都仲係好早,冇徵狀都唔使擔心,其實最辛苦應該係由八九週開始,就算你開始又覺得唔舒服都未必日日都咁辛苦㗎,好多時都係Come & Go

大宅

第一胎4週幾5週個胸已經掂下都想死,第二胎反而到10週後先有反應

複式洋房

HK2 發表於 22-5-25 12:09
我7周幾已見到閃閃,但我有慣性流產嘅背史,所以日日都好擔心。

加油啊!!我上年都早期流左
醫生好似都會開安胎藥俾你的
見到閃閃都可以放心啲!一切順利

複式洋房

Tskbaby 發表於 22-5-25 12:53
第一胎4週幾5週個胸已經掂下都想死,第二胎反而到10週後先有反應

原來兩胎會有唔同反應,我以為會同上次差不多添

複式洋房

babeeboo 發表於 22-5-25 12:10
4週都仲係好早,冇徵狀都唔使擔心,其實最辛苦應該係由八九週開始,就算你開始又覺得唔舒服都未必日日都咁 ...

咁我唯有耐心等下啦
我今日下午都約左抽血檢查會唔會有機會宮外孕,始終個心1516

大宅

HK2 發表於 22-5-25 11:40

我依家8周幾,除咗胸漲、頻尿同間中會惡心。其他感覺咩都無,我 ...

我兩胎都無乜徵兆,無胸漲無頻尿,第二胎直程無嘔過,連噁心都好少,陀得好舒服,兩個小朋友都好健康,所以唔一定會有好強烈感覺

大宅

HollyYLY 發表於 22-5-25 14:14
我兩胎都無乜徵兆,無胸漲無頻尿,第二胎直程無嘔過,連噁心都好少,陀得好舒服,兩個小朋友都好健康,所 ...

多謝你,俾定心丸我。

大宅

ccjack 發表於 22-5-25 13:26
加油啊!!我上年都早期流左
醫生好似都會開安胎藥俾你的
見到閃閃都可以放 ...

醫生有俾藥我。

洋房

我第一胎冇反應到6wk開始嘔
今胎岩岩驗到有條淺線,前3,4日開始肚抽住,覺得第二胎敏感啲易感覺到

複式洋房

Lynnis 發表於 22-5-25 15:54
我第一胎冇反應到6wk開始嘔
今胎岩岩驗到有條淺線,前3,4日開始肚抽住,覺得第二胎敏感啲易感覺到
...

徵狀真係令人有又唔舒服,無又擔心
希望我果個順利平安就好

大宅

HK2 發表於 22-5-25 14:55
多謝你,俾定心丸我。

加油 BB一定會順利出世

複式洋房

今晚診所已經有結果,醫生話我懷孕指數好低,127.82,唔似宮外孕,叫我後日唔駛再返去抽血,想約我兩星期後照超聲波。
指數好低係咪代表個b都係無希望喇
我今日自己用前一次m計應係4週3

複式洋房

HK2 發表於 22-5-25 12:09

我諗我今次又失敗居多,頭先去廁所抹到有啲啡,懷孕徵狀又無哂
睇怕我都係等m到。。。。

你要繼續加油呀!!bb一定會痴實你!

別墅

ccjack 發表於 22-5-25 23:16
我諗我今次又失敗居多,頭先去廁所抹到有啲啡,懷孕徵狀又無哂
睇怕我都係等m到。。。。

唔好太膽心,可能懷孕初期,各方面都未有好強烈嘅跡象,流啡醫生有無安胎藥俾你?

首頁

尾頁

跳至