自由講場

跳至

首頁

尾頁

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 wyeth冷知識勳章 睛靈勳章 王國長老 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 hashtag影視迷勳章

好耐之前已認證咗pro,依家又話要再驗證升級Pro(已驗證)
其實係咪唔使再升級都得?
影ID影咗半個鐘手都震
明明綠框又話唔成功
最衰係唔成功要所有由頭再嚟
如果可以唔再升級Pro(已驗證)都無問題嘅,唔鬼整啦

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 wyeth冷知識勳章 睛靈勳章 王國長老 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 hashtag影視迷勳章

回覆樓主:

終於!唔知fail咗幾多次!
名又認錯,要手動修改等3日approve
不過至少叫pass到落下一步啦
人都癲

珍珠宮

好媽媽勳章

回覆樓主:

我剛剛都留意到又要升級,唔升得唔得架

珍珠宮

小倩 發表於 22-5-31 22:56
終於!唔知fail咗幾多次!
名又認錯,要手動修改等3日approve
不過至少叫pass到落下一步啦

我今日見有時間,都整吓,點知同你一樣,第一次明明成功影到前同後面,最後佢話我用唔正確定咩不適用嘅身份證

王國長老

sunnygirl 發表於 22-5-31 23:02
我剛剛都留意到又要升級,唔升得唔得架

我就係見呢度話要驗證先去check咋
佢個認證系統真係好唔user friendly

la_source    發表於 22-6-1 14:43

珍珠宮

唔驗證會點?

王國長老

芒果米池 發表於 22-5-31 23:17

我今日見有時間,都整吓,點知同你一樣,第一次明明成功影 ...

貼邊出橙框左搖右擺等出綠框
撞佢個鬼綠框後竟然開閃燈,又要再等多次綠框,著flash又話反光喎 (auto, 無得唔開)
真係hold到手震
捱完正面又要再捱反面
試極唔啱位就過鐘
叮咚!唔該重新嚟過吖
輪迴N次終於成功

珍珠宮

小倩 發表於 22-5-31 23:26

貼邊出橙框左搖右擺等出綠框

你已經成功咗嗱,嘩
我諗住久唔久就試吓,唔心急但試到得為止,緊有一次得

珊瑚宮

虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章

回覆樓主:

認證左3次先得,最難係自拍,同埋唔得又要由頭再做過

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章

回覆樓主:

係,之前有認證,早2個星期前又提醒要認證,超級麻煩,影身份證個嗰度搞咗大半個鐘,之後又要等2-3日批核

大宅

我睇隔離信用卡論壇啲人討論
八達通個AI真係好低能
有人影完十幾次發現身份證張相件衫有領所以換過件有領衫先得
有人要搵返換身份證嗰陣副舊眼鏡
有人要set返同身份證一樣嘅髪型
總之你張身份證點樣你就要執返同佢一樣樣先通過到

珍珠宮

2024年龍年勳章 2021可愛聖誕B勳章 2018復活節勳章 BK Milk勳章

身份證好快搞掂,自拍就搞左好耐,終於成功

珊瑚宮

虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章

lina9316 發表於 22-6-1 12:36
係,之前有認證,早2個星期前又提醒要認證,超級麻煩,影身份證個嗰度搞咗大半個鐘,之後又要等2-3日批核
...

但我十分鐘就批左,收電郵通知

象牙宮

回覆樓主:

個影相玩死人,我尋日終於批左!唔係要轉數快功能,未必再認證,搞左半個鐘

水晶宮

bc8962 發表於 22-6-1 12:44
我睇隔離信用卡論壇啲人討論
八達通個AI真係好低能
有人影完十幾次發現身份證張相件衫有領所以換 ...

睇到都覺得煩....

王國長老

amalee 發表於 22-6-1 12:48
身份證好快搞掂,自拍就搞左好耐,終於成功

問題係過程中唔知衰邉part
影晒相入埋地址先話唔得
要由頭再嚟

公爵府

2024年龍年勳章

我諗緊八達通錢包有咩係必須要用佢?

別墅

芒果米池 發表於 22-6-1 00:04
你已經成功咗嗱,嘩
我諗住久唔久就試吓,唔心急但試到得為止,緊有一次得
...
其實唔好心急慢慢試就得,我都係試左幾次先得,發現最緊要光暗同埋背景唔好亂
不過又咁講就算其他app玩認證都要幾次先得

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章

無話可說 發表於 22-6-1 13:36
個影相玩死人,我尋日終於批左!唔係要轉數快功能,未必再認證,搞左半個鐘
...

我都係因有轉數快,局著要認證

珍珠宮

2024年龍年勳章 2021可愛聖誕B勳章 2018復活節勳章 BK Milk勳章

小倩 發表於 22-6-1 14:28
問題係過程中唔知衰邉part
影晒相入埋地址先話唔得
要由頭再嚟
係,我都搞左幾次先得。

首頁

尾頁

跳至