夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

我跟我老公結婚10年,有三個小朋友,最細嗰個得幾個月,我地財政獨立,我老公唔嫖唔煙唔酒,以前唔會賭錢,唔買股票唔賭球唔賭馬,近幾年開始買股票買馬,但佢把口好臭,好衰格,成日鬧我垃圾,廢物,問佢少少嘢就會話我煩,只有佢想同你講嘢先會理你,如果唔係就會黑你面,佢成日話工作壓力大,返到屋企唔想講嘢,所以我同佢一講嘢就會好唔耐煩,少少嘢就會嗌交,每次佢鬧我先,我就會忍唔住鬧番佢,基本上一個禮拜有6日都會嗌交,佢成日話我食佢用佢住佢,冇資格理佢嘅嘢,其實除咗佢負責供樓,其他食嘅用嘅都係我買,小朋友使費一人一半,佢嘅洗費基本上除咗供樓同工人其餘的都是用在他自己身上,但成日講開支大,好大壓力,可能壓力源自於工作,但都唔使發洩係我身上丫,佢既支出又唔係使喺我身上,我買嘅嘢用嘅嘢都係自己俾錢,結婚打後都冇送過禮物,雖然結婚前都唔多送禮物,我而家覺得我哋關係唔似兩夫婦,只係成日嗌交嘅同住人,我只係問佢買咗幾多股票,佢就會話關你咩事,就開始鬧人模式,佢買嘅嘢我都無資格問佢,但我買嘢,佢又會話呢樣唔得個樣唔得,咁就又開始嘈交,但係我洗我自己錢,又唔係要佢俾,佢嘅嘢唔俾我理,咁點解又要管我呢,我以為我可以忍到, 起碼忍到小朋友大個啲先,但原來我高估咗自己,我忍唔到佢成日鬧我,沒有被愛嘅感覺了,我應該要繼續忍還是選擇分開?

男爵府

Luvbebe 發表於 22-6-16 00:31
我跟我老公結婚10年,有三個小朋友,最細嗰個得幾個月,我地財政獨立,我老公唔嫖唔煙唔酒,以前唔會賭錢, ...

層樓佢供你有冇名?如果分開你無名佢負責供樓,你分唔到幾多架…

大宅

咁你就唔好問佢咁多啦。你知佢買幾多股票又點啫,賺蝕都係歸佢,你又唔會分享或者幫手填數。

子爵府

好媽媽勳章

我跟我老公結婚10年,有三個小朋友,最細嗰個得幾個月,我地財政獨立,我老公唔嫖唔煙唔酒,以前唔會賭錢, ...

你試吓冷對待佢,唔好同佢講嘢,好過日日嘈交,咁嘈法自己都辛苦啦

男爵府

2018復活節勳章 開心吸收勳章

聽你咁講,你老公都好難忍
如果你經濟能力應付都到,分開你一定係開心好多,日日咁樣對住個老公唔抑鬱都難,加油,為小朋友努力(emoji)(emoji)為自己努力

男爵府

陪月勳章

我比較想知道
你打算離婚後點樣安排三個小朋友

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章

問題非一日之寒,仲可以咇個得幾個月的小朋友,我佩服樓主勇氣。
你哋聲稱財政獨立,你儲到錢嗎?
請勿轉載。搬字過紙不是記者的工作,未經同意, 即屬抄襲。

男爵府

2024年龍年勳章

你老公對你咁唔坦白 比著我帶埋幾個走啦!雖然我娘家無錢,但我會努力工作養大小朋友,呢個男人唔改都好難生活落去,好似我老公咁,成日做無謂投訴,又買虛擬貨幣、圖畫個d,我都成日話佢唔好做不設實際既投資啦

子爵府

咁嘅關係仲有冇愛愛?

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 畀面勳章

kwhkwh 發表於 22-6-16 09:31
問題非一日之寒,仲可以咇個得幾個月的小朋友,我佩服樓主勇氣。
你哋聲稱財政獨立,你儲到錢嗎? ...

咪係 生左幾個月就想離婚
唉 小朋友好慘

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

除非佢的講話你接受[方式]唔係的話就真係分開算

子爵府

同佢坐低傾下你的想法先
吾好第一時間就想離婚
同埋離婚你點安排小朋友,住邊,呢d要念清楚先

首頁

尾頁

跳至