懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

民房

琴日21週照完結構好傷心又擔心醫生話BB細左一週
重點係小腦細左約2週 直徑得19.3mm
要轉介政府抽羊水 好灰😭
大家有冇類似經驗 求分享下

大宅

回覆樓主:

你做左T21未?正常?

民房

做咗了,所有野係正常。唯獨今次照結構啲尺寸有問題。大部分讀數落後了一週,而小腦尺寸更落後了接近2週。醫生立即出refer letter叫太太去政府醫院抽羊水檢查,但回覆時間要等。有機會過24週先有結果,宜家好無助🥲

水晶宮

cheung801008 發表於 22-7-9 08:15
做咗了,所有野係正常。唯獨今次照結構啲尺寸有問題。大部分讀數落後了一週,而小腦尺寸更落後了接近2週。 ...

拿拿臨去私家抽

大宅

cheung801008 發表於 22-7-8 21:04
琴日21週照完結構好傷心又擔心醫生話BB細左一週
重點係小腦細左約2週 直徑得19.3mm
要轉介政府抽羊水 好灰& ...

我果時係照結構大腿落後左兩週,轉介廣華,好快幾日有得睇。因為我有信仰所以無抽胎水,果時估計係生長慢但胎盤同時有鈣化,政府好好比我每2個星期keep mon 住。不過過左無耐胎動少左,去私家再照發現問題又多左,除左腿細頭都細左,心臟同時偏大,最後第二日不幸。。
最後睇番醫院胎盤個報告,發現染色體無問題,係原因不明。日子係傷心既,但明白好多野控制唔到,唯有接受呢個挑戰,樓主你要加油,平常心面對

大宅

我個女個頭都細兩週,整體細1週,轉介到政府,政府檢查所有話正常,腦細係唐氏的指標之一,只要T21無事就得,政府有轉介信,之後每次去都會同你照得好清楚

大宅

加油, 抽羊水係必需的, 但唔一定有事, 樂觀心情就ok

民房

謝大家關心~
最後搵左林勇行同政府再照結構都話冇問題
終於安心曬😛😛

男爵府

cheung801008 發表於 22-7-14 20:24
謝大家關心~
最後搵左林勇行同政府再照結構都話冇問題
終於安心曬😛😛 ...

Very good!

首頁

尾頁

跳至