網購天地

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

請問大家,香港人註冊拼多買野,是用香港身份証吗?我試過都話我不對?
用香港電話可以吗?

翡翠宮

回覆樓主:

有無試過用香港號登錄?

另外永遠唔好喺play store安裝,要用內地各應用商店或者拼多多官網安裝,版本先係最新。舊版本可能無「多多支付」、「雲閃付」支付方式。
attach0/tmp/phpnjmUnC

瑪瑙宮

減齡達人勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 春季勳章 炎夏勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

回覆樓主:

我個拼多多用微信登錄,我仲未得閒搞實名認証

珍珠宮

lyh80115 發表於 22-7-9 09:46
有無試過用香港號登錄?

另外永遠唔好喺play store安裝,要用內地各應用商店或者拼多多官網安裝,版本先係 ...

係咪衹要用最新版本拼多多apps,所有拼多多賣家都支援雲閃付?

我打算註冊學吓玩拼多多。
你會推介邊種註冊方式?(我有內地實名電話號碼,也有內地微信實名戶口)

3樓講的實名認證係甚麼回事?係咪直接用微信戶口登入就唔使咁麻煩?

翡翠宮

平平常常 發表於 22-9-23 18:31
係咪衹要用最新版本拼多多apps,所有拼多多賣家都支援雲閃付?

裝app之後用大陸手機號注册,綁定埋微信,方便微信分享。

呢期付款非雲閃付莫屬,每星期玩大灣區紅包¥150減¥50,尾數用中銀雙幣卡回贈10%。

侯爵府

2024年龍年勳章

sun41913 發表於 22-7-9 07:30
請問大家,香港人註冊拼多買野,是用香港身份証吗?我試過都話我不對?
用香港電話可以吗?
...

我用#5樓方法,已拼了幾個月

珍珠宮

lyh80115 發表於 22-9-23 18:51
裝app之後用大陸手機號注册,綁定埋微信,方便微信分享。

呢期付款非雲閃付莫屬,每星期玩大灣區紅包¥15 ...

thank you!

就係雲閃付呢個活動推使我去了解一下點玩拼多多。

翡翠宮

平平常常 發表於 22-9-23 20:49
thank you!

就係雲閃付呢個活動推使我去了解一下點玩拼多多。

要玩下啦,我同事都搵到筍嘢,佢鍾意電子產品,好平,好多補貼。

其實雲閃付可以玩嘅網站遠遠唔止京東、淘寶、拼多多。就以我嘅經驗,以雲閃付畀過錢嘅內地網站/apps都有十幾二十個……

子爵府

請教各位達人,在拼多多買嘢,如何知道貨物重量/體積,運費係幾多?可否買前就知?謝謝!

翡翠宮

bigsmallma 發表於 22-9-28 16:17
請教各位達人,在拼多多買嘢,如何知道貨物重量/體積,運費係幾多?可否買前就知?謝謝! ...

最直接問賣家打包後的體積及重量

子爵府

lyh80115 發表於 22-9-28 19:09
最直接問賣家打包後的體積及重量
咁如何知道幾家貨合併後的運費?集運倉係將所有貨併在一起時才計費的嗎?謝謝答覆

翡翠宮

bigsmallma 發表於 22-9-28 20:57
咁如何知道幾家貨合併後的運費?集運倉係將所有貨併在一起時才計費的嗎?謝謝答覆
...

大件貨先要問,細件隨緣得架啦,放鬆啲!

翡翠宮

bigsmallma 發表於 22-9-28 20:57
...

可以玩下佢順豐官集,有做優惠,分享免首重;神州官集優惠¥8首重都抵!

洋房

sun41913 發表於 22-7-9 07:30
用香港電話可以吗?
...

題外話想問吓拼多多啲嘢係咪真

翡翠宮

fungchingko 發表於 22-9-30 15:21

題外話想問吓拼多多啲嘢係咪真

牌子貨的話,可以揀啲金漆招牌寫上「旗艦店」嘅商品,比較可靠。

翡翠宮

2018復活節勳章 認識瑞士牛牛第一回 玩具勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

平平常常 發表於 22-9-23 18:31

我用香港電話註左一個, 大陸電話又註一個, 果時貪玩遊戲方便, 而家冇玩, 集中用大陸電話果個, 已經認左証, 方便回贈。

一杯香茗,一卷書,偷得半日閒散;一抹斜陽,一壺酒,願求半世消遙。

珍珠宮

andyman 發表於 22-9-30 20:20
我用香港電話註左一個, 大陸電話又註一個, 果時貪玩遊戲方便, 而家冇玩, 集中用大陸電話果個, 已經認左証, ...

我覺得拼多多好混亂,好似唔想用戶精准搜尋東西,而是想推送系統給你的東西。

需要什麼做認證?

我係新人,見到佢「任下一單,全額返現」,其實係咪昆人架?

珍珠宮

lyh80115 發表於 22-9-28 21:15
可以玩下佢順豐官集,有做優惠,分享免首重;神州官集優惠¥8首重都抵!
...

拼多多的貨物,係咪基本上都默認一件都免費包郵至內地收件地址?

翡翠宮

2018復活節勳章 認識瑞士牛牛第一回 玩具勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

平平常常 發表於 22-9-30 21:35
我覺得拼多多好混亂,好似唔想用戶精准搜尋東西,而是想推送系統給你的東西。

需要什麼做認證?

返現果啲唔使諗, 除非你交遊廣寬, 仲要有微信, 要好多人幫你砍一刀先可以做到。
一杯香茗,一卷書,偷得半日閒散;一抹斜陽,一壺酒,願求半世消遙。

翡翠宮

平平常常 發表於 22-9-30 21:39
拼多多的貨物,係咪基本上都默認一件都免費包郵至內地收件地址?
係全部都包郵, 一件都包。兩, 三元都包。

首頁

尾頁

跳至