自由講場

跳至

首頁

尾頁

翡翠宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

韓國模特兒李嘉欣(Ga-heon Lee)因戀愛實境節目《Heart Signal》收獲不少知名度,經常在社交網分享生活的她,早前分享了一則帖子隨即引起極大迴響。原來她在下雨天穿著價值約6千港元的精品品牌拖鞋出門,沒想到拖鞋「掉色」令她雙腳染成黑色,事後諮詢客服得到的1句回覆更令她無語。
李嘉欣日前在社交網透露,自己下雨天穿著精品品牌價值980,000韓元(約港元$5920)的拖鞋外出,怎料回家後發現拖鞋竟然掉色,更讓雙腳染成黑色,且用盡方法刷了5遍仍刷不掉黑漬,令她甚感崩潰。

attach1/tmp/phpAGmi2b

翡翠宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

Anpanmama 發表於 22-7-12 18:25
韓國模特兒李嘉欣(Ga-heon Lee)因戀愛實境節目《Heart Signal》收獲不少知名度,經常在社交網分享生活的 ...

直到隔天黑漬仍沒有減掉,李嘉欣只好硬著頭皮赤腳去上皮拉提斯課,讓她尷尬不已。事後她諮詢客服,卻得到回覆:「這雙拖鞋本來就是不能濕水的產品。」事件隨即惹起熱議,有網民認為價值過千的拖鞋質量未免太差,甚至有留言嘲諷「現在60元的拖鞋都不會掉色,何必花錢買名牌。」

據知李嘉欣購買的這雙拖鞋是BOTTEGA VENETA Rubber Lido黑色拖鞋,在香港官網售價為$6000,採用 100% 羊皮材料製成。作為染色皮革材料,用家需要留意「掉色」的風險,特別在潮濕天氣或下雨天。

attach1/tmp/phpvj8yvz
attach2/tmp/phpZ1rw25
attach3/tmp/phpxrTvzC
attach4/tmp/phplqdz68
attach5/tmp/phprdEHDF

翡翠宮

回覆樓主:

我會用松節油、BB油或者消毒濕紙巾抹

但腳趾甲嗰啲邊真係幾大工程,Gel甲係咪要拆晒佢先至可以洗

別墅

回覆樓主:

陰功,有冇毒架

子爵府

回覆樓主:

6千 甩得好嚴重wor

翡翠宮

Natalie625 發表於 22-7-12 18:44
6千 甩得好嚴重wor

我曾經喺美國買左一對長boot,即買即着,又係有少少落雨跟住返到酒店除咗對boot我條牛仔褲有膝頭哥去到腳眼全部變咗啡色,我同我美國朋友講諗住呻下,佢話可以拎對鞋去退錢仲可以叫舖頭賠返條牛仔褲,我諗住對鞋我有隻歌條褲都唔係新就算數,佢話喺美國係消費者權益,着過嘅衣服鞋襪如果係有品質問題一定係可以退錢甚至唔係換貨,我咪去陪咗我去Macys退返對鞋個售貨員又問我需唔需要同公司投訴賠返條褲,我免麻煩話算數

首頁

尾頁

跳至