自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章

老父要做小腸氣手術, 知道有分傳統開刀手術和微創, 有冇人做過, 邊間醫院或者邊個醫生好, 可以介紹。政府公立醫院是否只做傳統開刀手術?不過排政府泌尿科要去到2024年。

珍珠宮

回覆樓主:

係咪無太多人做過小腸氣手術呢?

大宅

回覆樓主:

老人家係廣華做,全身麻醉傳統開刀,2020年排到今年先做,醫生覺得唔urgent,所以等兩年都正常

珍珠宮

gnim 發表於 22-7-16 18:36
老人家係廣華做,全身麻醉傳統開刀,2020年排到今年先做,醫生覺得唔urgent,所以等兩年都正常
...

我見有人留言係政府医院做小腸氣手術係微創, 你家人不是做微創?冇得揀?醫生決定?你家人做咗未?
我怕傳統開刀手術復原慢,傷口痛。

公爵府

2015定16,QE倣微創

珍珠宮

回覆樓主:

我爸爸性格頑固又麻煩, 問返佢, 原來2010年已經有唔舒服, 今年先至出聲, 同佢睇咗私家泌尿科, 傳統開刀手術四萬幾, 微創要六萬幾, 私家醫生寫咗封介紹信, 去排政府泌尿科要等兩年, 再排政府醫院做手術, 可能又要等兩年, 唉~真係焗住要睇私家

珍珠宮

loloma 發表於 22-7-16 18:54

原來政府醫院咁好有微創, 不過如果而家先去排, 起碼要幾年後, 如果我爸爸一早出聲, 就一早做喺政府醫院做咗啦

珍珠宮

loloma 發表於 22-7-16 18:54

請問係咪老人家?我見上面有JM話老人家做傳統開刀手術。

公爵府

saladhk 發表於 22-7-16 18:59
請問係咪老人家?我見上面有JM話老人家做傳統開刀手術。

係老人家嚟,我阿爸

公爵府

saladhk 發表於 22-7-16 18:56
原來政府醫院咁好有微創, 不過如果而家先去排, 起碼要幾年後, 如果我爸爸一早出聲, 就一早做喺政府醫院做 ...
第二日已經可以落床,開三個孔响腹部,無咁痛架

大宅

saladhk 發表於 22-7-16 18:46

我見有人留言係政府医院做小腸氣手術係微創, 你家人不是做 ...

6月個陣做左喇,無得揀,唔知係咪因為開刀位置唔同?我爸爸開係右下腹,唔知係咪係脾拿位先有微創呢?

男爵府

saladhk 發表於 22-7-16 16:16
老父要做小腸氣手術, 知道有分傳統開刀手術和微創, 有冇人做過, 邊間醫院或者邊個醫生好, 可以介紹。政府公 ...

我家長者2015年私家做2邊微創,3日出院。

首頁

尾頁

跳至