懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

想問各位媽媽有無食開邊隻大肚Supplement ?可唔可以分享下
我見較多人講雀巢MOM, 惠氏Materna 同Elevit

1516 唔知點揀好...

男爵府

Materna政府會免費開。elevit stage 2已經有dha,唔需要食多粒。

複式洋房

回覆 Angela.Cheung 的帖子

您有無食開邊隻 我見雀巢MOM 都係1 日1粒搞掂 好似都方便 想睇下大家用後感再考慮 thanks

男爵府

cbo09 發表於 22-8-8 16:25

您有無食開邊隻 我見雀巢MOM 都係1 日1粒搞掂 好似都方便 想睇下大家用後感再 ...

MOM好 但佢有DHA又無鈣… 如果唔飲奶 最好另配鈣片

男爵府

2024年龍年勳章

回覆樓主:

Dha:惠氏加biolsand ,後來分秘增多同便秘食埋life space既益生菌,真係改善左同保護妹妹,政府開左惠氏個隻materna 都唔錯 食左半樽啦 同埋一定要食生果 菜 我都勤力每日兩杯奶,要睇返奶既成份表

孕中期胃酸倒流到訓唔到教就買左tums 胃片加補鈣 食完真係幫到手

男爵府

2024年龍年勳章

cbo09 發表於 22-8-8 16:25

您有無食開邊隻 我見雀巢MOM 都係1 日1粒搞掂 好似都方便 想睇下大家用後感再 ...

如果你想簡雀巢記得加入佢地媽媽會 有個好平既價買佢呢隻維他命

複式洋房

回覆 uckukuku 的帖子

我之前食過鈣片太大粒 好難吞, 諗住飲番奶算

複式洋房

回覆 YYChannn 的帖子

好詳細thanks

男爵府

記住唔好飲媽媽奶 好肥
我鐘意 Elevit
但Materna唔洗錢
所以我食Materna,自己再補鈣同DHA。

大宅

cbo09 發表於 22-8-8 15:37
想問各位媽媽有無食開邊隻大肚Supplement ?可唔可以分享下
我見較多人講雀巢MOM, 惠氏Materna 同Elevit

懷孕中期食nestle mom,後期食materna,
原因在含鐵量,nestle mom有15mg,
materna有24mg,我本身缺鐵性貧血,
醫院的鐵劑開到36 weeks,因此後期轉服含鐵較多的materna,再另服dha。

大宅

回覆樓主:

食materna,
Holdbxdy 嘅孕婦鈣 同藻油dha

不過覺得holdbxdy有啲貴
岩岩喺iherb買左catalx 嘅藻油dha
我見catalx 萬寧賣3xx, iherb 2xx, 平成一百蚊,一樽食到2個月
Holdbxdy一樽食一個月

P. S.媽媽會派左 Materna 隻dha, 我覺得好臭

大宅

其實好簡單, Materna 營養係最齊全, 只係鈣不足, 另外補食 鈣片同DHA 即可
如果你要選擇其他維他命, 用 Materna 做基準比較就得

首頁

尾頁

跳至