自由講場

跳至

首頁
12345...8

尾頁

男爵府

畀面勳章

容許我呻下,因為超嬲呀!
話說今晚(8月9日)放工後去左一間商場的衣服連鎖店。幫我仔買一pack底褲,我一直以為佢著成人S,買完後回到家看到櫃里這隻牌子才醒係佢應著M,拿拿林跟手打電話去店,有一店員pickup ,我同佢說這個情況,個店員說得佢一個人,甘我留低我電話同姓名叫佢問下佢主管可不可以換,個店員很green 甘,佢D態度開始又不好,我醍起買的時候見到有吊住個trainee 牌的,所以我問佢係唔係,點知佢跟手說了二句粗口,(x你老母,xyz),跟手cut缐,我真係嬲到震(emoji)

琥珀宮

CD_BB 發表於 22-8-10 20:48
話說今晚(8月9日)放工後去左一間商場的衣服連鎖店。幫我仔買一pack底褲,我一 ...

點解佢要講粗口
不過內衣褲通常都唔可以換

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

其實點解要問佢係唔係trainee?

象牙宮

內衣褲衛生問題,多數唔比換的。
打去佢總公司投訴,記低日期時間。

smile555    發表於 22-8-11 09:58

男爵府

畀面勳章

mandy952 發表於 22-8-10 20:49
點解佢要講粗口
不過內衣褲通常都唔可以換

我都覺得唔換咪算,好小事,竟然用粗口(emoji)

la_source    發表於 22-8-11 14:59

大宅

個店員很green 甘??咩意思

瑪瑙宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

底褲係冇得退換的,因為衞生問題。店員態度真係好差!

珍珠宮

畀面勳章

底褲係唔可以換喎

男爵府

畀面勳章

cy101 發表於 22-8-10 20:52

因為我買的時候只有二個店員,一個有牌寫住trainee,所以我哋想確認同我話drop低我資料的人係邊個

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 趣教勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

cy101 發表於 22-8-10 06:52

我都唔明,成件事同個員工係咪trainee 有咩關係。內衣褲唔可以換係好多鋪的規矩,佢點知你有冇著過?

男爵府

畀面勳章

kitbebe 發表於 22-8-10 20:54
底褲係冇得退換的,因為衞生問題。店員態度真係好差!

唔換米算law,所以我聽到好shocked,我嬲到即刻下去間店問佢點解用粗口鬧我

琥珀宮

CD_BB 發表於 22-8-10 20:48
話說今晚(8月9日)放工後去左一間商場的衣服連鎖店。幫我仔買一pack底褲,我一 ...

佢可能驚你投訴佢,未講左粗口

珊瑚宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章

rayrayus 發表於 22-8-10 20:56
我都唔明,成件事同個員工係咪trainee 有咩關係。內衣褲唔可以換係好多鋪的規矩,佢點知你有冇著過?

...

男爵府

回覆樓主:

其實唔使講粗口,就咁話無得換就得,內衣褲好多人都知,出左門口,有冇試著過都好,都係冇得換

男爵府

畀面勳章

rayrayus 發表於 22-8-10 20:56

...

我買的時候冇人提過,因M&S 有得換,完全冇拎過出來,一返屋企就知錯,所以拿拿林打去問下有冇得換

珍珠宮

人地話要問主管
你就問人係咪trainee,即係睇唔起人話唔到事?

你都識話佢好green
唔知你咩態度啦,但佢係咪trainee都係咁做事㗎啦,佢一時受唔住氣爆粗的確唔適合做front desk

水晶宮

熱血勳章 好媽媽勳章 hashtag影視迷勳章

CD_BB 發表於 22-8-10 20:57
唔換米算law,所以我聽到好shocked,我嬲到即刻下去間店問佢點解用粗口鬧我
...

佢真好有問題,再去之後黑? 有無say sorry

子爵府

回覆樓主:

我覺得你咁講會令佢難受,係trainee 睇唔起佢咁。而家啲年青人冇經驗,唔知你個態度說話有冇刺激倒佢?

伯爵府

BK Milk勳章

M & S 未洗過可以換的

男爵府

畀面勳章

CD_BB 發表於 22-8-10 20:59
我買的時候冇人提過,因M&S 有得換,完全冇拎過出來,一返屋企就知錯,所以拿拿林打去問下有冇得換
...

説了粗口又即cut缐,我即衝下去鋪頭想問佢點解用粗口鬧我,我完全冇用過難聽的說話架麻,點知佢竟然答我果兩句粗口不是閙我,佢得一個人,啱啱遇到果衰客,甘都得,敢做不敢認(emoji)(emoji)(emoji)

首頁
12345...8

尾頁

跳至