自由講場

跳至

首頁
45678...11

尾頁

男爵府

lemontea520 發表於 22-8-14 07:59
我覺得佢家教好好,佢姑媽姑丈應該功不可沒,長期照顧佢,如果無教佢品德應該唔會甘謙虛
...

認同。
只係姑媽姑丈,唔係父母,但應該用心照顧佢,所以先有今日嘅gigi。

珍珠宮

2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

佢高度外型氣質係舞台上確實好有天后一姐FEEL。林欣彤似妹仔差好遠!

而且,炎本身性格好似無咁情緒化,又唔屬於戀愛大過天既女仔!條路應該會比林欣彤順利好多!

男爵府

ChingYee123 發表於 22-8-14 13:22
佢高度外型氣質係舞台上確實好有天后一姐FEEL。林欣彤似妹仔差好遠!

而且,炎本身性格好似無咁情緒化,又 ...

林欣彤初出個氣勢幾好,之後只聽過佢情緒病,拍拖,分手,冇印象有出過歌

珍珠宮

ChaBean 發表於 22-8-14 13:34
林欣彤初出個氣勢幾好,之後只聽過佢情緒病,拍拖,分手,冇印象有出過歌
...
林當年無簽TVB,而走去簽英皇。之後就係網上被網民瘋狂攻擊,可能同公司有某天后覺得受到威脅吧?當年網上 "網民" 突然一面倒的攻擊佢,搞到佢情緒不穩,再加上佢又成日搞男女關係,拍拖分手新聞源源不絕,最後漸漸消失!

男爵府

炎明熹講個話想買10層樓,但估計是指在內地買,因為她自細是由幾位姑丈姑媽輪流悉心照顧成長,所以她想報恩,買10層樓可以所有親人家人一起住。很欣賞她思想很正能量又懂感恩。

翡翠宮

畀面勳章

ChingYee123 發表於 22-8-14 13:43
林當年無簽TVB,而走去簽英皇。之後就係網上被網民瘋狂攻擊,可能同公司有某天后覺得受到威脅吧?當年網上 ...

英皇簽好多人唔係為左幫佢地出碟,而係為左收埋佢地,等對手冇人才去打低佢地一手捧出黎既人,最佳例子就係鄭伊健
日日是好日

珍珠宮

mother904 發表於 22-8-14 13:47
英皇簽好多人唔係為左幫佢地出碟,而係為左收埋佢地,等對手冇人才去打低佢地一手捧出黎既人,最佳例子就 ...
係呀!以前聽過人地咁講!當年網絡紅人King Jet打正旗號係英皇某天后fans or 打手,當年日日係網上攻擊楊千化,日日千嬋千嬋咁抹黑醜化佢,同時又日日吹奏某天后,好恐怖的!

男爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章

NKPSU 發表於 22-8-14 13:46
炎明熹講個話想買10層樓,但估計是指在內地買,因為她自細是由幾位姑丈姑媽輪流悉心照顧成長,所以她想報恩 ...

未聽過佢有幾位姑丈姑媽, 嚟嚟去去都係嗰一對姑丈姑媽

珍珠宮

jollyma 發表於 22-8-14 01:32
時勢做英雄, 諗起當年林欣彤

林。俾我感覺掛住拍拖,溫仔

男爵府

回覆 fallwinter 的帖子

有睇聲生不息花絮都會知道最少有3對姑媽姑丈,節目期間他們都有跟著Gigi。粉絲們都知道幾家人都有照顧過Gigi, 只是最後照顧她的是大家最熟識常見的那位姑丈而已。

珍珠宮

cattz288 發表於 22-8-14 13:04
得15歲,想佢感情老練?

佢17 歲喇

男爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章

NKPSU 發表於 22-8-14 14:17

有睇聲生不息花絮都會知道最少有3對姑媽姑丈,節目期間他們都有跟著Gigi。粉絲們 ...

佢另外D姑丈姑媽喺內地?佢喺香港出世, 即係細個返內地住過?

男爵府

Gigi 兒時差不多每年暑假/新年都是回鄉和父母親人團聚的。

琥珀宮

畀面勳章

ddkaka 發表於 22-8-14 01:59
內地好多童星,年青藝人都係一邊讀書一邊工作,唔明有啲香港人點解硬係覺得呢兩樣野唔可以同步進行
...

外國都係啦,有冇人叫過 Justin Bieber 讀完大學先出黎唱歌呀?機會當前當然想好好掌握好正常,又無話要放棄學業,居然被講到好大罪咁

琥珀宮

畀面勳章

薯圈 發表於 22-8-14 12:57
不如睇返當年自己16歲嘅時候,有幾多實力?

中年有嘅實力都係慢慢從生活中累積返來。

16歲就有咁既根底已經好過好多已出道歌手啦,單講唱 live 已經勝過大部份新生代歌手,大把吹到幾紅既一唱 live 真係嚇死人,連唱 k 水平都無

男爵府

NKPSU 發表於 22-8-14 14:31

Gigi 兒時差不多每年暑假/新年都是回鄉和父母親人團聚的。 ...

呢樣我知, 係呢幾年疫情先冇返去.

我意思係其他姑丈姑媽喺內地定香港?見你話輪流照顧佢, 連聲生都有跟住, 如果喺香港跟上去要隔離幾星期喎, 如果細個喺大陸的話跟返爸媽得啦, 使乜姑丈姑媽照顧

男爵府

littlesister 發表於 22-8-14 14:33
外國都係啦,有冇人叫過 Justin Bieber 讀完大學先出黎唱歌呀?機會當前當然想好好掌握好正常,又無話要放 ...

拍聲生初期都係放緊假, Gigi從來都冇講過放棄學業, 係D人自己不停講, 講到真嘅一樣, 無非都係揾嘢嚟攻擊佢

男爵府

fallwinter 發表於 22-8-14 14:40
呢樣我知, 係呢幾年疫情先冇返去.

我意思係其他姑丈姑媽喺內地定香港?見你話輪流照顧佢, 連聲生都有跟 ...

另外兩對姑丈姑媽,Gigi 細個時他們是在香港的,但近年定居在香港還是內地我就不清楚了,只是見到聲生不息期間他們都在。

水晶宮

回覆樓主:

200萬唔洗分俾tvb?

男爵府

NKPSU 發表於 22-8-14 14:47
另外兩對姑丈姑媽,Gigi 細個時他們是在香港的,但近年定居在香港還是內地我就不清楚了,只是見到聲生不 ...

原來咁樣, 聲生期間見佢哋飲茶食飯係好多人

首頁
45678...11

尾頁

跳至