自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

雖然個場唔大座位不算多,但開賣3秒售罄都可算一個記錄,而且只是舉行前一星期先公布+5日前才開售,又沒怎樣宣傳,都幾厲害,祝胡生之後場場都繼續大賣

https://m.mingpao.com/ldy/showbi ... 罄-胡鴻鈞與歌迷互動-被讚有棟篤笑天分

廣州音樂會門票3秒售罄-胡鴻鈞與歌迷互動-被讚有棟篤笑天分

胡鴻鈞(Hubert)日前在廣州舉行首場《The Day到此‧開始巡迴音樂會》,獻唱之餘又和現場粉絲互動,他更臨場發揮幽默感,獲歌迷稱讚有做楝篤笑的天分。

對於今次音樂會,Hubert感受至深,稱當日音樂會門票於極速3秒內售罄,令他非常感動。他說︰「很開心大家喜歡聽我的歌,知道不少歌迷買不到飛,很感恩得到大家的支持。」Hubert同時感激廣州歌迷花了不少心思製作應援物︰「最感動是門口位置放了很多應援易拉架,覺得他們很有心,知道當中除了有歌迷會之外,亦有獨立粉絲自己整,所以很想多謝他們每一位。」談到有歌迷以Hubert的名字命名咖啡店中的一款咖啡,Hubert說:「他們還在咖啡店其中一個角落佈置了一個應援區,又在音樂會的每一個座位上擺放了很多很靚的紀念品,感受到他們的熱情。」

音樂會上,不少粉絲起哄叫Hubert除衫,他笑言要轉行才能滿足粉絲︰「不知道是否大家都覺得音樂會或演唱會都會有這個除衫環節,因為在香港開騷時試過穿很少衫跳舞,但今次巡演沒此打算。我想以歌會友,想大家專注聽我唱歌。日後會有機會的,大家等一等吧。現階段先聽我的歌,看我穿了衣服的樣子就可以了,哈哈!」

Hubert坦言第一場騷原定在澳門舉行,但最終受疫情影響而延期,令廣州站成為巡唱的起步點。他說︰「仍在計劃到好幾個城市開騷,有消息會盡快公布。」

funfun759    發表於 22-8-26 14:18
la_source    發表於 22-8-26 10:31

侯爵府

睇過佢香港演唱會, 把聲靚唱LIVE又勁
咪好囉, 香港班黃人杯葛佢, 而家個香港市場騎騎呢呢
返大陸係好選擇, 市場大又搵錢人地又識欣賞佢

伯爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

回覆樓主:

kung hei晒 先
但好奇3秒,入資料都未夠時間,係點計呢?

珍珠宮

佢唱歌好聽

水晶宮

2024年龍年勳章

nazcaline 發表於 22-8-26 09:49
雖然個場唔大座位不算多,但開賣3秒售罄都可算一個記錄,而且只是舉行前一星期先公布+5日前才開售,又沒怎 ...

我幾鐘意聽佢唱歌
從天空到大地, 心臟在持續著令人眩暈的擺動, 那是初戀

伯爵府

回覆樓主:

班黃人學咩人講民主呢,真係笑大人個口。就算我唔喜歡/欣賞嗰團mute鏡&mute台,但絕唔會去人哋啲公開平台撩事鬥非或派嬲,只有獨裁嘅黃人先做啲趕盡殺絕嘅嘢。

esmehouse    發表於 22-8-26 10:32

侯爵府

kisskathy88 發表於 22-8-26 09:58
kung hei晒 先

大陸APP可以入定晒資料, 俾錢又方便, 夠鐘搶就得

子爵府

雖然個場唔大座位不算多,但開賣3秒售罄都可算一個記錄,而且只是舉行前一星期先公布+5日前才開售,又沒怎 ...
其實佢真係有實力的
係香港班人唔識貨,係都鐘意果D5音不全唔知唱緊咩既團體

我覺得佢係大陸應該可以飛得更高. 國內好多人真係知咩係音樂

子爵府

kung hei晒 先

有用開國內APP買野既人. 就知. 襟個制唔使3秒!

珊瑚宮

kung hei晒 先

應該入定資料,一開買就買
韓星Kpop演唱會都有秒殺
大場地演唱會, 1分鐘所有門票賣晒。

水晶宮

naicha 發表於 22-8-26 09:55
睇過佢香港演唱會, 把聲靚唱LIVE又勁
咪好囉, 香港班黃人杯葛佢, 而家個香港市場騎騎呢呢
返大陸係好 ...

Me too, 我哋成家係香港都買咗佢演唱會飛支持佢,現場同播CD一樣,希望佢返中國發展會更加人知道佢嘅好!

公爵府

2024年龍年勳章

kung hei晒 先
應該係入晒資料先購買吧
即純粹按購買3秒
但係個支付系統有咁快

水晶宮

kung hei晒 先

唔知呢,不過睇小红書真係好多人買唔到飛,佢應該有條件開多幾場。

男爵府

有實力
唱歌唔錯
做人,5好難为自己

男爵府

雖然我在香港,冇份睇,但當時純粹關心,4點開賣,我4點15分入去大麥網8下,見到已是缺貨,以為佢15分鐘內賣晒咁勁,點知原來是3秒就賣晒

公爵府

認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 想生BB熱投

回覆樓主:

TVB啲戲真係好易出名
降魔的我阿女睇左4次啦
大女4.5歲啦,努力成果胎兒5個月啦,10月可以見

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 好媽媽勳章 BK Milk勳章

Lilyforest 發表於 22-8-26 10:05
班黃人學咩人講民主呢,真係笑大人個口。就算我唔喜歡/欣賞嗰團mute鏡&mute台,但絕唔會去人哋啲公開平台撩 ...

咪就係,係佢哋至得閒無聊去派嬲

水晶宮

kk1979 發表於 22-8-26 10:10
其實佢真係有實力的
係香港班人唔識貨,係都鐘意果D5音不全唔知唱緊咩既團體

有實力嘅多數香港都係唔識貨,好似GEM咁

男爵府

eggcarol 發表於 22-8-26 10:14
唔知呢,不過睇小红書真係好多人買唔到飛,佢應該有條件開多幾場。

佢話佢之前沒太大信心唔敢開咁多場,今次之後佢應該信心會大些,其實佢上內地後不時在抖音開直播,真的是幫助不少,可惜tvb唔比佢上聲生,唔係佢應爆紅左,而家他是靠自己闖

象牙宮

回覆樓主:

佢唱歌真係好好聽

首頁

尾頁

跳至