自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

網上睇唔到戶口資料, 怎樣解鎖? 中銀在家, 香港中銀客戶部...🙄 現在不能親自提交資料畀國內櫃檯😮 有冇人同樣經歷。

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

wtfa 發表於 22-9-19 14:13
網上睇唔到戶口資料, 怎樣解鎖? 中銀在家, 香港中銀客戶部...🙄 現在不能親自提交資料畀國內櫃檯&#1 ...

係咪因為回鄉咭過期?
放下自在

伯爵府

熱血勳章

網上睇唔到戶口資料, 怎樣解鎖? 中銀在家, 香港中銀客戶部...🙄 現在不能親自提交資料畀國內櫃檯&#1 ...

係咪太耐無郁個戶口d錢?1年唔郁,就算係香港既銀行都好可能會凍結

伯爵府

若是回鄕證過期,在微信的「中銀在家」上傳回鄕證更新資料。

琥珀宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 15週年勳章

會唔會樓主太耐冇郁過戶口.....
可以打返上去客服安排...因為宜家通關冇了期~

子爵府

la_source 發表於 22-9-19 14:44
會唔會樓主太耐冇郁過戶口.....
可以打返上去客服安排...因為宜家通關冇了期~ ...

經常有交易, 不是回鄉證過期, 打熱線冇人聽😁

珍珠宮

小心騙案,層出不窮

琥珀宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 15週年勳章

wtfa 發表於 22-9-19 14:55
有冇APPS 或者其他方法可以聯繫
正常有交易應該唔會凍結, 同埋你就算回鄉證過期RENEW左都係後面既數目字既數目唔同代表你換左幾多次證~

子爵府

la_source 發表於 22-9-19 14:57
有冇APPS 或者其他方法可以聯繫
正常有交易應該唔會凍結, 同埋你就算回鄉證過期RENEW左都係後面既數目字既 ...

就係手機app登入唔到, 話要帶證件去查問題,
通關 無了期,不知點搞😥

琥珀宮

wtfa 發表於 22-9-19 15:14
就係手機app登入唔到, 話要帶證件去查問題,
通關 無了期,不知點搞😥
...

咁真係要等客服接聽.......

琥珀宮

香港中銀而家有境外認證服務,可以去問下

子爵府

me too上唔到去乜都做唔到

子爵府

mandy952 發表於 22-9-19 15:19
香港中銀而家有境外認證服務,可以去問下

我上星期去問過中銀職員話冇呢個服務要親自返去先搞到

伯爵府

wtfa 發表於 22-9-19 14:55
你上online bank個網有無在線客服呀?有就online講情況啦。我打hotline打到,但唔係打去你開戶行都未必有用。而開戶行我打極都無人接,又無電郵,試下live chat先啦

伯爵府

另外可用WeChat取款,你如果WeChat之前綁定咗內銀,可以過錢過去。但每年都好似有quota 限制

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章

回覆樓主:

聽講如內地有親友可以幫忙,可以寄回鄉證副本返去,有機會開返

珍珠宮

2024年龍年勳章

有無實體銀行電話,打去問吓。

之前我媽個戶口都係,要攞回鄉證返內地搞就可以開返

子爵府

回覆 bobomia 的帖子

而家返唔到先麻煩,而家大陆户口令人擔心, 實體電話都冇人接Anyway thanks

伯爵府

ling426 發表於 22-9-19 20:17
me too上唔到去乜都做唔到

大宅

wtfa 發表於 22-9-19 23:17
回覆 bobomia 的帖子

而家返唔到先麻煩,而家大陆户口令人擔心, 實體電話都冇人接Anyway thanks ...

是回鄉証過期凍結?我上年已被凍結,上星期終於郁番,你係米中銀户口?如是可以係we chat 內中銀在家小程式上載番新回乡証就可以解凍

首頁

尾頁

跳至