自由講場

跳至

首頁
12345...6

尾頁

大宅

太耐冇去唔記得, 係咪喺klook度book咗可以唔使畀錢住, 淨係hold住張credit card, 臨出發前一個禮拜先畀錢?

侯爵府

間間唔同喎
視乎淡旺季
佢有冇寫明

瑪瑙宮

大廚勳章

crystalcbh 發表於 22-9-25 18:07
太耐冇去唔記得, 係咪喺klook度book咗可以唔使畀錢住, 淨係hold住張credit card, 臨出發前一個禮拜先畀錢? ...

我以前就多數喺日本嘅樂天網或者Jalan 。。。九成以上嘅酒店唔使俾錢先仲可以免費取消。。好多年信用卡都唔使登記。。。

Klook 果類好多時都要睇清楚取消條款

男爵府

Agodx, expedix,可以用credit card book房先,唔洗即時俾錢。

已刪除用户

2024年龍年勳章 2024勳章

伯爵府

回覆樓主:

我用agoda book,好平

ChloeBiluku_FB    發表於 22-9-26 23:15

伯爵府

2018復活節勳章 BK Milk勳章

我用Booking.com or Trip.com

男爵府

seaheart88 發表於 22-9-25 18:21

我以前就多數喺日本嘅樂天網或者Jalan 。。。九成以上嘅 ...

我都係用呢兩個多,真係好耐冇用,睇慣咗Jalan版面琴晚拿拿臨book住幾間先,點知今日睇埋樂天,原來每逢5號同0號有5%off,如果高級宿仲有3或5千円優惠,即刻取消再book過,真係太耐冇book了⋯⋯

瑪瑙宮

大廚勳章

CMNT 發表於 22-9-25 19:36
我都係用呢兩個多,真係好耐冇用,睇慣咗Jalan版面琴晚拿拿臨book住幾間先,點知今日睇埋樂天,原來每逢5 ...

我都鍾意用呢兩個日本網站多過香港嗰啲。。。一來選擇多二來多數都唔使俾錢先仲有得取消。。。

喇麼撻沙 啪卡挖多
阿喇克多 沈瑪 沈潑躂沙
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多

大宅

pauline_c 發表於 22-9-25 18:25
溫泉酒店最好直接同溫店 book,多 d 房型選擇。

請問東京附近有冇溫泉酒店推介?好想試吓,謝謝

男爵府

seaheart88 發表於 22-9-25 19:38
我都鍾意用呢兩個日本網站多過香港嗰啲。。。一來選擇多二來多數都唔使俾錢先仲有得取消。。。

請問你係咪下個月出發?而家網上消息好混亂,師姐可唔可以到時返嚟再分享吓究竟真相係點?一陣又咩受付濟證,一陣又乜乜誓約書,好亂!

https://www.i-cable.com/%E6%9C%89%E7%B7%9A%E7%94%9F%E6%B4%BB/60061/%E6%97%A5%E6%9C%AC%E8%87%AA%E7%94%B1%E8%A1%8C%E6%87%B6%E4%BA%BA%E5%8C%85-%E5%85%A5%E5%A2%83%E6%96%87%E4%BB%B6-%E7%B0%BD%E8%AD%89%E7%94%B3%E8%AB%8B-%E5%BE%A9%E5%BF%85%E6%B3%B0/

日本入境限制及所需文件

入境日本的旅客,如果持有效疫苗接種證明,即已接種3劑疫苗,就不用提交入境前72小時內呈陰性的PCR核酸檢測,亦不用隔離。根據新公布的免簽證措施,旅客入境前,需要準備以下文件:

• 入境前72小時內呈陰性的PCR核酸檢測(完成疫苗接種的旅客可轄免)
• 香港或澳門身份證
• 在入境者健康確認系統(ERFS)中獲發的「受付濟證」
• 受日本認可的疫苗接種證明書
• 出示已填寫旅居史或健康狀態的問卷調查之二維碼
• 誓約書

瑪瑙宮

大廚勳章

CMNT 發表於 22-9-25 19:51
請問你係咪下個月出發?而家網上消息好混亂,師姐可唔可以到時返嚟再分享吓究竟真相係點?一陣又咩受付濟 ...

其實你等多幾日。。。因為佢剛剛公布咗完全開放之後。。。仲未update返厚生勞動省嘅網頁。。。

就唔會再需要erfs 個張紙。。。

聽旅行社講話因為呢幾日仲有好多嘢未正式放上網站
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多

男爵府

CMNT 發表於 22-9-25 19:51
請問你係咪下個月出發?而家網上消息好混亂,師姐可唔可以到時返嚟再分享吓究竟真相係點?一陣又咩受付濟 ...

Pm

已刪除用户

2024年龍年勳章 2024勳章

象牙宮

seaheart88 發表於 22-9-25 20:03
其實你等多幾日。。。因為佢剛剛公布咗完全開放之後。。。仲未update返厚生勞動省嘅網頁。。。

就唔會再 ...
你係咪唔洗再報行程?
會唔會減返做pcr 錢?
之前包埋?

琥珀宮

畀面勳章

CMNT 發表於 22-9-25 19:36
我都係用呢兩個多,真係好耐冇用,睇慣咗Jalan版面琴晚拿拿臨book住幾間先,點知今日睇埋樂天,原來每逢5 ...

請問0號係咩意思呀?

珍珠宮

2024年龍年勳章 睛靈勳章

crystalcbh 發表於 22-9-25 18:07
太耐冇去唔記得, 係咪喺klook度book咗可以唔使畀錢住, 淨係hold住張credit card, 臨出發前一個禮拜先畀錢? ...

Jalan 到付

伯爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章

littlesister 發表於 22-9-25 20:52
請問0號係咩意思呀?

每月10日, 20日 & 30日?

珍珠宮

回覆樓主:

我會用hotelscombined格價先,市區多數用agoda訂,溫泉酒店就用japanican/jalan

大宅

pauline_c 發表於 22-9-25 20:33
如果唔自駕,坐公交嘅話,新宿出發箱根、河口湖,天氣好可以見到富士山。上野出發,長野、草津,冬天,新 ...

唔該晒你呀!我慢慢研究下先,謝謝你

首頁
12345...6

尾頁

跳至