夫婦情感

跳至

首頁
12345...7

尾頁

伯爵府

牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 親子王國15週年勳章 熱血勳章 畀面勳章 大廚勳章 陪月勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 育兒性格勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

我係一個有兩個小朋友既媽媽。近來同一個一齊返兼職既男性朋友好好傾。大家都係 whats app傾計。開頭,佢起身時會講早晨,瞓前會傾幾句。頭個兩個星期,一星期會見兩三次傾計食飯。一齊時大家都開心既。但我地無拖手,平常朋友既社交活動。但問佢想唔想拍拖,佢就話,依家唔想拍拖,享受單身生活。

自從,佢同佢朋友食完飯後,就再收唔到佢既 message。我 whats app 佢,十句只係回一句。完全變咗第二個人咁。

我問咗幾個朋友,佢地話我自作多情。依家人地怕咗我避咗我。
但如果你對我無 feel。仲乜起身會say hi,瞓前 say good night。食乜影張相話我知。

伯爵府

牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 親子王國15週年勳章 熱血勳章 畀面勳章 大廚勳章 陪月勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 育兒性格勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

我好想 whats app 問佢,你做緊乜,忙緊乜。但我好怕做多咗,令到佢更反感。我唔想同佢朋友都做唔成。

大家比小小意見我。主動去問佢嘢,keep 住朋友關係,定大家靜悄悄咁疏遠,再成為陌路人?

謝謝

男爵府

陪月勳章

你離婚未

伯爵府

aryemyem 發表於 22-10-4 16:40
你離婚未

離咗婚好耐,未離婚唔會諗呢樣嘢

男爵府

陪月勳章

Valais 發表於 22-10-4 16:32
我好想 whats app 問佢,你做緊乜,忙緊乜。但我好怕做多咗,令到佢更反感。我唔想同佢朋友都做唔成。

大 ...

佢唔想拍拖
只係想食唔痴身嘅蝦條
若你無所謂,可以同佢單刀直入

伯爵府

aryemyem 發表於 22-10-4 16:45
佢唔想拍拖
只係想食唔痴身嘅蝦條
若你無所謂,可以同佢單刀直入

如果佢想食薯條,而同我講,我唔介意。
但我走咗拉住佢時,佢係縮開。
我根本就唔知佢想點

男爵府

陪月勳章

Valais 發表於 22-10-4 16:47
如果佢想食薯條,而同我講,我唔介意。
但我走咗拉住佢時,佢係縮開。
我根本就唔知佢想點

佢應該搵到一個更好
曇花一現而已

伯爵府

aryemyem 發表於 22-10-4 16:49
佢應該搵到一個更好
曇花一現而已

如果係,我會恭喜佢。
因為佢都係一個唔差既男士,有人錫佢係一件好事。

la_source    發表於 22-10-7 11:04
Campenella    發表於 22-10-5 14:54

伯爵府

回覆 Valais 的帖子

個男仕當初可能對你有好感, 同你相處也覺得舒服, 所以經常找你寒暄, 但未至於想發展男女朋友關係。 當你講到想進一步, 佢當然要認真考慮清楚, 你始終係兩子之母, 佢會有好多顧忌。你而家只可以順其自然 ,做住普通朋友。 你越chur佢,佢越會避開你。

Jolin_Yuen    發表於 22-10-24 18:26

男爵府

應該一開始係有好感, 但只想fwb,
當佢知你想拍拖就縮,
又或者一開始佢就漁翁撒網,
而家有另一個就走

伯爵府

cathngai 發表於 22-10-4 17:14

個男仕當初可能對你有好感, 同你相處也覺得舒服, 所以經常找你寒暄, 但未至於想發 ...

我諗大家都對大家有好感。如果可以發展落去,我會感恩及開心。

如果唔可以發展,我都明白。因為我既身份,唔係單身女子,而係兩孩之母。坊間唔係好多人都接受到。

由好親密,突然變乜都無。唔知自己衰唔乜。又或者,人地已經做得好白,叫我唔好再搵佢。

子爵府

佢開頭係有興趣既,後來係無,定有顧忌定有新歡就唔知。如果已試過主動問,十句只回一句,佢自己又改變左咁多對我既習慣,我自己唔會再主動。

但如果想主動爭取幸福,你可以大膽約佢問清楚,單刀直刀,無謂再估估下。

伯爵府

所以現在只可順其自然。

伯爵府

mrsjacky 發表於 22-10-4 17:32
佢開頭係有興趣既,後來係無,定有顧忌定有新歡就唔知。如果已試過主動問,十句只回一句,佢自己又改變左咁 ...

早兩日約佢去睇戲,但佢無覆我。
每次約佢食飯,都唔係次次答應。
最幸福嗰次,係食完海鮮宴,佢怕我唔舒服,立即見面。

我無勇氣約佢見面問清楚⋯

伯爵府

cathngai 發表於 22-10-4 17:32

所以現在只可順其自然。

明白,但個心好唔舒服。。。

男爵府

回覆樓主:

佢係避緊,唔知咩原因,可能你背景,或者你既認真,佢承擔唔到,你可以揾佢一次,兩次,如果佢都係咁,無謂再揾了,明白由熟悉變陌生係難受,時間會過,祝你早日能找到個愛護你既人

伯爵府

sman 發表於 22-10-4 17:42
佢係避緊,唔知咩原因,可能你背景,或者你既認真,佢承擔唔到,你可以揾佢一次,兩次,如果佢都係咁,無謂 ...

如果我令到佢唔舒服,咁我真係好失敗。

可能我真係好想被人錫或愛護。唔覺意比咗壓力佢。

慢慢來及再努力吧。

謝謝你

子爵府

Valais 發表於 22-10-4 17:36
早兩日約佢去睇戲,但佢無覆我。
每次約佢食飯,都唔係次次答應。
最幸福嗰次,係食完海鮮宴,佢怕我唔舒 ...

男人鐘意一個女人,係勇往直前既,除非佢係怕羞仔,否則你唔需要估估下,我好相信,一個男人要追你,你係唔會唔知。從佢又早晨又早抖,就知佢唔係怕羞。佢好明顯係tun 呔.

law law luen 最好問清楚,得個明白,自己唔洗咁辛苦。但如果心理質素唔ready, 只可以講,除非你放手,否則你日日等佢,你十步佢一步,捱打果個一定係你。

伯爵府

mrsjacky 發表於 22-10-4 17:47
男人鐘意一個女人,係勇往直前既,除非佢係怕羞仔,否則你唔需要估估下,我好相信,一個男人要追你,你係 ...

我就係唔想做被捱打的一個。

大家都成年人,而佢亦都結過婚同離婚。單身一個男人。如果大家有 feel,有意思,就一齊啦。但依家。。。拖來拖去唔知為乜。

子爵府

Valais 發表於 22-10-4 17:47
如果我令到佢唔舒服,咁我真係好失敗。

可能我真係好想被人錫或愛護。唔覺意比咗壓力佢。

唔一定係你令佢唔舒服,呢個年紀要認真成熟地開始一段關係,係有好多野要考慮。相信佢開始時對自己係真誠既,基於種種原因佢無繼續原來既軌跡,但佢無存心欺負你,明知你有意佢都無話食埋先鬆人,可算君子。咁諗開心啲。祝你早日搵到真愛

首頁
12345...7

尾頁

跳至