自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

係網預約咗係咪都要自己帶相片去?謝
家有寳貝囡晴晴

子爵府

polly_tam 發表於 22-10-11 21:32

用自助機唔使帶

20150618bb    發表於 22-10-17 11:47

公爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 熱血勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 育兒性格勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

網上申請, 兩日通知取證時間

Friday    發表於 22-10-17 12:46

瑪瑙宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

係要有相先得

侯爵府

2024年龍年勳章

自助服務站包免費影相

原文網址: 【新電子護照】入境處推自助服務站 5分鐘完成申請 可即場影相 | 香港01 https://www.hk01.com/article/326 ... utm_medium=referral

公爵府

登陸火星 發表於 22-10-11 22:38
自助服務站包免費影相

原文網址: 【新電子護照】入境處推自助服務站 5分鐘完成申請 可即場影相 | 香港01 ...

真係超方便

珍珠宮

搞得網上預約,索性喺網上申請埋啦,唔使去兩次

子爵府

2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

回覆 Mablelin 的帖子

自助機係咪都要預約,謝
家有寳貝囡晴晴

珍珠宮

20462046 發表於 22-10-12 00:30
真係超方便

但要行兩次呢

子爵府

回覆 whyyou 的帖子

我都想,但我攪唔掂張相
家有寳貝囡晴晴

公爵府

polly_tam 發表於 22-10-12 01:17
回覆 Mablelin 的帖子

自助機係咪都要預約,謝

不用,walk in 去 okay

公爵府

babytt2 發表於 22-10-12 01:17
但要行兩次呢

除非您郵寄去換,係10 個工作天之後去一次可以拎,如果係預約或者用自助機,前後要去 2 次

大宅

回覆樓主:

自助機免費影埋相,walk in 去就得

子爵府

dubd168 發表於 22-10-12 02:31
自助機免費影埋相,walk in 去就得

點樣搵到自助機地址?

寶石宮

大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

網上申請既話, 張相scan上去?

子爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章

我同老婆都要續期,唔想去2轉,早前决定網上搞,起初由我負責,填表好簡單,但一到幅相就頭都痕,upload好多次都話唔合規格,搞一大輪先收貨,之後仲以為自己電腦白痴都掂啦,隔1日有email通知,兩人申請嘅相片都係唔得(㡳色唔係全白,相片太光,我戴嘅眼鏡有反光),限2星期補交相片,最後要搵阿女出手執手尾,補拍相片,用電腦左執右執,再左cut右cut先接納申請。

珍珠宮

20462046 發表於 22-10-12 01:23
除非您郵寄去換,係10 個工作天之後去一次可以拎,如果係預約或者用自助機,前後要去 2 次
...

係呀,我懶,上網搞唔駛去兩次

翡翠宮

牛年勳章

一生中最愛 發表於 22-10-11 22:26
網上申請, 兩日通知取證時間

我半夜網上申請係第二朝就收到通知

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章

係呀, 不過可以用自助機直接影埋相, 簡單又方便

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 開心吸收勳章

而家出面影相好貴,去到用自助機即場影唔使錢,5個工作天后可以領新護照,效率好高好方便。

首頁

尾頁

跳至