自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

2024年龍年勳章

風濕病我就聽到多,而家香港人有個特產風土病就係「風球病」。點掛,點落,都會鬧一大餐!

Prosperous    發表於 22-11-3 17:55

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

無計,香港係一個投訴之都

20150618bb    發表於 22-11-3 13:17
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

esmehouse 發表於 22-11-3 12:19
無計,香港係一個投訴之都

× 2

香港有班人、總之香港政府做乜都係錯、中央政府做乜都係錯、 紅鬚綠眼就是啱、外國月亮是特別圓、特別有自由空氣。
大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

水晶宮

2018復活節勳章

回覆樓主:

香港人有好多人太幸福,冇戰爭冇糧食問題冇天災冇疫症冇大事需要擔心,一日到黑只會面對芝麻小事,冇事做咪用放大鏡睇芝麻囉,最好世界圍住香港公轉自轉

禁止訪問

2024勳章 虎到金來勳章

珍珠宮

減齡達人勳章

回覆樓主:

其實一年都只係3、4日打8號風啫, d人咁都忍受唔到 咁大怨氣

男爵府

有wfh嘅存在, 無左風假啦.

la_source    發表於 22-11-3 15:45

伯爵府

真係煩到一個點

翡翠宮

野原美冴 發表於 22-11-3 12:48
其實一年都只係3、4日打8號風啫, d人咁都忍受唔到 咁大怨氣

身在福中不知福

伯爵府

牛年勳章 環保接龍勳章 畀面勳章

香港特產,呢幾年係"巨嬰",完全冇解難能力,只係一味賴/鬧政府,有事父母出頭,可以預視到香港嘅將來

珍珠宮

總之有病就要醫

水晶宮

losttoa 發表於 22-11-3 12:26
香港人有好多人太幸福,冇戰爭冇糧食問題冇天災冇疫症冇大事需要擔心,一日到黑只會面對芝麻小事,冇事做咪 ...
我都覺得香港人好幸福, 一個風球都可以煲咁多日

伯爵府

回覆樓主:

自己無細路但又走去質疑點解無風球幼稚園唔使返學,他日俾佢做咗人哋阿媽可能每日都問點解點解

侯爵府

minniemouse131 發表於 22-11-3 13:56
香港特產,呢幾年係"巨嬰",完全冇解難能力,只係一味賴/鬧政府,有事父母出頭,可以預視到香港嘅將來 ...

冇解難能力,真係好到肉⋯⋯ 哎⋯⋯

侯爵府

虎到金來勳章 親子王國15週年勳章

回覆樓主:

佢地要個風圍住佢地走

侯爵府

醒目開學勳章

minniemouse131 發表於 22-11-3 13:56
香港特產,呢幾年係"巨嬰",完全冇解難能力,只係一味賴/鬧政府,有事父母出頭,可以預視到香港嘅將來 ...

中呀!

巨嬰

周Xx

琥珀宮

minniemouse 發表於 22-11-3 12:18
風濕病我就聽到多,而家香港人有個特產風土病就係「風球病」。點掛,點落,都會鬧一大餐!
...

睇新聞,有個大嬸講唔係好強風啫,點解要掛8號。阿司棋姐係《溏心風暴》講:「呢度唔係法庭,唔需要證據,我對眼就係證據!」

真係巴閉過專家。

伯爵府

回覆樓主:

好多人都自以為是
成日以為自己好勁好叻專家咁
而且大部分人都係自私只係以自己個人利益角度出發, 為罵而罵...
不嬲人間險惡, 以前啲人都係喺背後做小人陰陰濕濕,而家簡直係表現曬出嚟...

嗯...... 將人嘅劣根性表露無遺

希望正常正面有包容心嘅人越嚟越多啦
如果唔係個社會表內表外都爛曬

伯爵府

回覆樓主:

好多人都自以為是
成日以為自己好勁好叻專家咁
而且大部分人都係自私只係以自己個人利益角度出發, 為罵而罵...
不嬲人間險惡, 以前啲人都係喺背後做小人陰陰濕濕,而家簡直係表現曬出嚟...

嗯...... 將人嘅劣根性表露無遺

希望正常正面有包容心嘅人越嚟越多啦
如果唔係個社會表內表外都爛曬

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

minniemouse 發表於 22-11-3 12:18
...

未掛已經叫佢地掛好d,唔好影響生活
放下自在

首頁

尾頁

跳至