自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

當時佢哋花大量時間報導假消息,用幾句說話報導匡智會的回應,算不算不平衡的報導,容量造成未審先判的假像。今日匡智會沉冤得雪,東張會否跟進佢地平反呢
匡智會松嶺二校虐兒案 女教師涉捏造指控被捕今提堂

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20221109/bkn-20221109110600713-1109_00822_001.html

更多勁爆猛料,請下載《東網》APP:
https://bit.ly/3f8RyiC

公爵府

東張應該搵返果D背住鏡頭、着曬風褸果班人出來,仲有個聲淚俱下的家長,問返佢地件事係點?呢D究竟係咪同黨。警察講話吾排除有更多人被捕。

子爵府

Bibibut 發表於 22-11-9 16:13
東張應該搵返果D背住鏡頭、着曬風褸果班人出來,仲有個聲淚俱下的家長,問返佢地件事係點?呢D究竟係咪同黨 ...

認同呀

水晶宮

熱血勳章 好媽媽勳章 hashtag影視迷勳章

回覆樓主:

真係估唔到喎 峰迴路轉

伯爵府

lihomahk 發表於 22-11-9 15:41
當時佢哋花大量時間報導假消息,用幾句說話報導匡智會的回應,算不算不平衡的報導,容量造成未審先判的假像 ...

點解要做埋晒啲咁損人不利己嘅嘢...

同埋警察好波。要睇19000小時嘅片真係唔容易。

伯爵府

回覆樓主:

個女教師心理不平衡?儲4至8年錄影片段再做假

複式洋房

回覆樓主:

公爵府

貓狗褓姆 BK Milk勳章

Bibibut 發表於 22-11-9 16:13
東張應該搵返果D背住鏡頭、着曬風褸果班人出來,仲有個聲淚俱下的家長,問返佢地件事係點?呢D究竟係咪同黨 ...

應該拉埋東張啲人,散播失實新聞
沒有暴政 只有暴徒
香港媽媽不代表我

公爵府

Lilyforest 發表於 22-11-9 18:47
個女教師心理不平衡?儲4至8年錄影片段再做假

其實個老師都可憐,將近50歲,而家咁,邊有學校請你。有咩咁睇吾開要咁做?佢估會好似童樂居咁魚翁撒網,實會有人虐兒?加埋自已草草埋埋的影片就可以整單大料?其實做人真係要放下........報導話佢做左10年,D料草左8年,cut頭又cut尾,即係話佢做左2年,己經覺得做得吾開心啦,應該一早要走,做過第二間可能更海闊天空。

水晶宮

2024年龍年勳章

當時佢哋花大量時間報導假消息,用幾句說話報導匡智會的回應,算不算不平衡的報導,容量造成未審先判的假像 ...

所以我講咗幾次,東張接唔接一單case,有冇標準?真係了解過件事的本身有冇疑點,定係總之乜case都接,有noise就得?!如果真係,佢地都好大責任!
從天空到大地, 心臟在持續著令人眩暈的擺動, 那是初戀

公爵府

Rita 發表於 22-11-9 20:45
所以我講咗幾次,東張接唔接一單case,有冇標準?真係了解過件事的本身有冇疑點,定係總之乜case都接,有n ...

但係大把人信呢,開初有jm係到開post講,D人鬧得幾爽,都好難怪的,虐兒嘛,邊個會估到的咁爆,01仲報得好密下,D料牙膏式放出來,除了東張,其實01都吾好得去邊。仲話記者喎......

伯爵府

2018復活節勳章 畀面勳章

Bibibut 發表於 22-11-9 20:25
其實個老師都可憐,將近50歲,而家咁,邊有學校請你。有咩咁睇吾開要咁做?佢估會好似童樂居咁魚翁撒網, ...

48歲人仲要寫小氣簿,教書教到咁,真係好小學雞

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

真係痴線
竟然係假,屈人
不要從別人的嘴裡去認識我

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

志志媽咪 發表於 22-11-9 20:59
48歲人仲要寫小氣簿,教書教到咁,真係好小學雞

我都見到小氣簿
不要從別人的嘴裡去認識我

水晶宮

2024年龍年勳章

Bibibut 發表於 22-11-9 20:51
但係大把人信呢,開初有jm係到開post講,D人鬧得幾爽,都好難怪的,虐兒嘛,邊個會估到的咁爆,01仲報得好 ...

01堅係毒果2.0,好多新聞佢地嘅報導手法都好有問題!
從天空到大地, 心臟在持續著令人眩暈的擺動, 那是初戀

珍珠宮

減齡達人勳章

回覆樓主:

竟然大平反,峰廻路轉

子爵府

Rita 發表於 22-11-9 20:45
所以我講咗幾次,東張接唔接一單case,有冇標準?真係了解過件事的本身有冇疑點,定係總之乜case都接,有n ...

認同!佢地身傳媒唔可以未清楚事情就報導,再加上佢哋的手法,簡直喺未審先判。

子爵府

Bibibut 發表於 22-11-9 20:51
但係大把人信呢,開初有jm係到開post講,D人鬧得幾爽,都好難怪的,虐兒嘛,邊個會估到的咁爆,01仲報得好 ...

現在的記者喺咁,佢哋喜歡講甚麼就是甚麼,有需要求真嗎?

公爵府

crystal媽咪 發表於 22-11-9 21:02
我都見到小氣簿

咩係小氣簿?

伯爵府

2018復活節勳章 畀面勳章

Bibibut 發表於 22-11-9 22:32
咩係小氣簿?

attach1/tmp/phpxwJvv1

首頁

尾頁

跳至