自由講場

跳至

首頁
12345...11

尾頁

別墅

自己教,佢又唔聽仲可以點.....

有無人會真係由佢包尾......

重點係資質差,仲要懶散
Omg

大宅

係懶定係有其他問題先?

禁止訪問

2024勳章 虎到金來勳章

侯爵府

你唔好氣餒先
去借書睇,學習點去引導佢。

伯爵府

學手藝做技工,水電煤裝修都收入好

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 HiPP勳章(1)

Aringong 發表於 22-11-14 20:06

我仔講,佢見解係依家好多工唔需要讀大學,同埋做老闆唔需要學歷

男爵府

回覆 jackiemei 的帖子

有冇書單建議下?

若不是耶和華建造房屋,建造的人就枉然勞力;若不是耶和華看守城池,看守的人就枉然警醒。詩篇127:1

水晶宮

pomanlife 發表於 22-11-14 20:21
我仔講,佢見解係依家好多工唔需要讀大學,同埋做老闆唔需要學歷
...

你仔

大老闆

請叻人幫佢揾錢

男爵府

學門手藝完全冇問題!唔係人人都讀到書!

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 HiPP勳章(1)

love2talk 發表於 22-11-14 20:22
你仔

大老闆

小五時叫佢溫書就咁講,激死我

水晶宮

pomanlife 發表於 22-11-14 20:24
小五時叫佢溫書就咁講,激死我

你放心啦

佢係醒既

彩鑽殿

love2talk 發表於 22-11-14 20:25
你放心啦

佢係醒既

好彩中學學校有功課班,有得做功課同溫書唔洗再同佢嘈

侯爵府

畀面勳章

回覆樓主:

學一技之長
朋友個仔中三唔想讀(本身B1), 同佢報青年學院去做學徒半工讀,比D師傅閙得多終於明白讀書的好處,想進修讀上去。

珊瑚宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章

pomanlife 發表於 22-11-14 20:27
好彩中學學校有功課班,有得做功課同溫書唔洗再同佢嘈
...

彩鑽殿

Fishqqma 發表於 22-11-14 20:29

感情好返啲

珊瑚宮

opclk99 發表於 22-11-14 20:12
大把大學生畢業也揾萬"拎"元,
边有咁多人上人?
讀唔到書味試下ive/或學下其他,

米係。

個個讀神科咩?
好似你咁講,讀完大學大把揾萬零蚊。

珍珠宮

比我吾會比佢包尾,吾會谷到行但最少要合格,尼個系訓練佢做人態度,同時睇下佢有咩興趣發展下,放任會好易學壞

珍珠宮

精緻種植勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

自細訓練刻苦耐勞,代人有禮貌,將來一定揾到食。

珊瑚宮

kittylam 發表於 22-11-14 20:42
自細訓練刻苦耐勞,代人有禮貌,將來一定揾到食。

珍珠宮

pomanlife 發表於 22-11-14 20:21
...

我仔讀中史
都係拎劉邦做例子一言九頂
見解又係差唔多
話做皇帝都唔洗識治國
呃呃氹氹啲叻人幫自己打工就得
鈔能力

首頁
12345...11

尾頁

跳至