自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

焗之前洗一洗,一沖水就咁深色,正常嗎?會唔會係染色呢
attach0/tmp/phpNLAorz

侯爵府

2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子探索遊 BK Milk勳章

黐孖妹 發表於 22-11-17 12:41
正常呀! 含豐富花青素

侯爵府

2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

正常

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

係甘樣

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 HiPP勳章(1)

正常

大宅

2024年龍年勳章

正常架

男爵府

回覆樓主:

正常,我飲覺得燥

公爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章

係咁架,見過舊post 有人話唔洗就沖茶飲。

搭單問,黑枸杞係咪真係有功效? 我摷到一大包黑枸杞,掉左一半都仲有250g剩.... 而家得閒食幾粒,唔知食時幾時至食晒,成日想掉但又唔捨得,因為係長老送。

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

正常!

子爵府

回覆樓主:

正常

珍珠宮

回覆樓主:

好似話用暖水焗

水晶宮

正常,啲色特別靚

珍珠宮

2024年龍年勳章

回覆樓主:

唔好用熱水,會破壞營養。

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 hashtag影視迷勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 15週年勳章

回覆樓主:

正常

珍珠宮

2024年龍年勳章

72leelily 發表於 22-11-17 20:01
好似話用暖水焗

我只用室温水去浸廿分鐘,跟住食埋飲埋。

男爵府

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章

正常,之前飲都係咁顏色

大宅

亞靚 發表於 22-11-17 15:25
正常,我飲覺得燥

我加埋菊花一齊,咁就無咁燥了。

大宅

granja 發表於 22-11-17 19:37
係咁架,見過舊post 有人話唔洗就沖茶飲。

搭單問,黑枸杞係咪真係有功效? 我摷到一大包黑枸杞,掉左一 ...

話對眼睛好,都係第一次買嚟試吓喳!

大宅

bobomia 發表於 22-11-17 20:25
唔好用熱水,會破壞營養。

係呀,話唔好過50度!

男爵府

Maksin 發表於 22-11-17 22:17
我加埋菊花一齊,咁就無咁燥了。

我又再搭單問下,我買咗幾年一直擺雪櫃下格,咁多年仲飲唔飲得呢?

首頁

尾頁

跳至